Hej kulturchock!

Alltså vet ni vad. Vi hade en superbra dag igår. Vår dagens to do bestod av att hitta en dammsugare, köpa blöjor och en till luftrenare hem. Bestämde oss för att åka till supermarketen Carrefour för jag hade sett dammsugare där då jag var där senast. Mitt senaste besök där var ju inte direkt någon succé. Jag skrev ju då i bloggen om hur jag tyckte det var en helt kaosbutik, mycket ljud, konstiga lukter, ofräscht och om ORMARNA vid fiskdisken. Att samma butik i Jeddah inte alls var sådan. Inte funderade vi där på sådant här. Hur skulle vi liksom klara oss här?!

Men. Så var det inte nu. Frågade Tuomas två gånger om det här var samma butik. Och det var det. Där fanns ju fast vad för ”vanliga” produkter, okej priser, rent och snyggt. Hittade allt vi skulle ha. Blöjorna var också ”vanliga” och, samma priser som i Finland och inte alls så dyra som i online-expatbutikerna.

Och ormarna. Vi måste ju gå och titta på dem. Det var INTE ormar, det var någonslags ål, alltså fisk….! (Men jag tänkte ändå att de kanske bytt ut dem eller något. Jag är bombsäker på att det var ormar då.) 

Där ser man hur det kan påverka, att någon som redan bor här berättat för mig hur ”dåligt” något är, säger att ”usch vilket ställe, vi shoppar inte där” – så åker jag ändå dit ensam med en nyfödd första veckan i ett nytt land med dessa tankar i huvudet – och tycker exakt likadant. Och sen då jag två månader senare ger det en ”ny chans” och bara inte kan förstå hur jag tänkt så in the first place. Nästan lite pinsamt, men jag var väl lite känsligare då. Kulturchock kallas det väl också. 

(Man kan ju variera lite, vissa varor och ibland köper vi därifrån och andra varor och ibland från onlinebutikerna.)

 

   
 
Hmmm..vilket toapappers brand är ”bäst”..? Finns några att välja emellan…

   
    
    
 
Vår dagens andra to do var att hitta hundmat, kattmat och kattsand. Vi hade sett en byggnad med en stor skylt ”Pet Zoo” vid motorvägen och körde dit. Tror jag upplevde samma kulturchock där. Har stressat över att djurmaten kanske inte är så bra kvalité här (för att en person sagt så) och hur kan man veta vad det är i den och var ska vi hitta en veterinär om vi behöver osv. Vi hade med oss en halvkappsäck med allt från djurvitaminer, mjölksyretabletter till avmaskningsmedicin och allt möjligt från Finland. Visste inte om vi kunde hitta sådant här.   Man ser dagligen små  husdjursbutiker med små hundar i för små burar och så vidare..blir ju nojig med mindre. Nå men hur som helst, det här stället var precis raka motsatsen. Där fanns allt. Och de hade också ett djursjukhus i samma byggnad. Och trimmning. Och ett hund-, och katthotell. Rent och snyggt och vänlig personal som uppmärksammade Filippa. :) Det gör de överallt och så ”klickar” de med tungan och det tycker hon är roligt. 

   
 
Senare så mötte vi sedan upp med Laura och Olli som bor här brevid för lunch på Sunflour och så gick vi  alla hem till Henna och Edvard på kaffe. Önskade varandra Gott Nytt (apans) År. Roligt! :)

 
Filippa är superokej med masken, så man bra kan vandra till och från ställen här nära då det är sämre luft. Ger lite mera frihet så vi inte är stuck hemma hela dagar. Men några längre promenader kanske man inte vill göra…

  
Summasumarum. Pusselbitarna börjar nu falla på plats känns det som. Och nu är det bara tre hela dagar kvar tills de små kommer hem från karantänen! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s