Leo på sjukhus

Det tråkiga på veckoslutet hände Leo. Han spydde lite både torsdag och fredag efter de kommit hem från karantänen. Tänkte att han högst antagligen inte ätit så mycket där, och nu då han åt så åt han lite för mycket och spydde upp det. Men så på fredag blev det värre och så började han också andas tungt och nysa. Vi sökte fram adressen till en veterinär och ett djursjukhus på nätet och Tuomas förde dit honom. 

  
De sa att han hade någonslags cat flu. Han har nog vaccination mot det, men de sa att i jättesällsynta fall så biter inte vaccinet och då karantän stället ju inte är något sterilt och rent ställe så har han högst antagligen blivit smittad där. Och om han sedan inte ätit heller så har han varit ännu svagare. :( Stackars lilla Leo. De höll honom där i ett dygn och han har fått syre och dropp. 

Nu är han hemma igen. Vi hämtade honom igår på kvällen och fick antibiotika och en del andra mediciner med oss. De sa att han troligen har lunginflammation också. Stackarn. Han har inte så stor aptit men leker nu med Pumba och har sovit hela natten i sin säng. Baby steps. Han blir nog bättre. Och vi håller fingrarna i kors att Pumba hålls frisk. 

Veterinären var jättetrevlig och djursjukhuset proffsigt och rent, och inte så jättedyrt (billigare än i Finland men dyrare än Jeddah). Så nu fick vi en till sak ”checkat” på listan, en bra veterinär. :) Hoppas dock vi inte behöver besöka dem så ofta. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s