Fin soluppgång!

Idag lördag kommer Tuomas hem! Jag har inte hunnit fundera så mycket på att jag varit ensam i 3,5 dagar för har ju fullt upp hela tiden. :) Det som ändå hjälpt mycket är att vi har anställt en Ayi, en hemhjälp. En flicka som är hemma från Shanghai. Hon heter Lynn och talar ganska bra engelska. Jag är så glad att vi hittade henne. Hon jobbade hos en annan finsk familj tidigare och då vi hörde att hon ska sluta där frågade jag om hon vill börja jobba hos oss. Hon kommer vara hos oss måndag, onsdag och fredag från 8-13. Igår så var det dålig luft på förmiddagen så då kunde hon vara inne medan Filippa sov, och jag gå ut med Dalton. Och så skönt att komma hem till en städad lägenhet. Guldvärt!
   

 
Det var en så fin soluppgång imorse! Den lyser rakt in i sovrummet, så man vaknar naturligt utan väckarklocka antingen till solen eller till Filippa som leker i sin säng där sextiden ungefär.

Igår kväll då Filippa somnat där vid sju så tog jag ett bad och provade en ansiktsmask jag köpte i en butik, Innisfree, i Grand Gateway. Den såg så inbjudande och lyxig ut så jag gick in och frågade om de har någon bra ansiktsmask för trötta mig. Och de hade de, sade de. Det var liksom tre lager man skulle lägga på och så tillsist en plastmask. Haha, hoppas den hjälper. Tur att inte Filippa vaknade eller någon ringde på dörren. :) 

  
Samtidigt i en annan del av Kina var Tuomas igen på en stor middag och konferens. En kund ville uppträda med en typ Il Divo låt och hade bett honom spela piano. Så de uppträdde med den inför tusen personer under middagen och det hade gått helt bra. Lustiga saker han är med om också! 

  

Nu ska jag packa ihop våra saker för Zhou kommer om en halv timme. Jag råkade i torsdags efter yogatimmen höra då två flickor pratade om någon lekgrupp som var rolig. Tog ett steg utanför min comfort zone och gick och frågade vad de talade om. De berättade att det finns en tjej, Rachael, som har ett litet dagis och där ordnar lektimme för under ettåringar några gånger i veckan. Så dit är vi påväg nu. Berättar mera om det senare! :) 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s