13 km promenad och Shanghai metro

Efter en lugn lördag så hade vi igår ”myror i byxorna”. Ville absolut göra någonting. Vädret var sådär, 6 grader, molnigt och sisådär luft. Indexet visade 130 och klättrade sedan under dagen upp till 170.  Vi googlade lite och kom fram till att vi vill promenera till marknaden som säljer barnkläder och leksaker. Vår promenad blev lite längre än vad vi tänkt, 13 kilometer, och där emellan spenderade vi en timme yrandes runt Huaihai road för att hitta en restaurang. Alla tre visade sina bästa ”jag är hungrig och grumpy-sidor”. Men så hittade vi en jättemysig thairestaurang på översta våningen i ett köpcentrum. 

   
 
Marknaden var sådär, mycket kläder men inte så mycket leksaker. På hemvägen tittade vi in på Mothercare på Huaihai road och hittade några bollar som har ”ljud” och prassliga, mjuka och färgranna kuber. 

   
    
   
En grej jag inte gjort här ännu är att åka metro. Jag har liksom glömt bort att den finns, men så berättade en finlandssvensk Johanna (en tredje finlandssvensk Johanna i Shanghai) att de bor vid en metrostation och att det är jättesmidigt att använda metron. På hemvägen igår så bestämde vi oss för att det var tillräckligt promenerat och åkte metro två stationer hem. Filippa var lite fundersam över det svischande ljudet, men annars gick nog allt jättesmidigt. Förutom att det inte fanns hiss. Tuomas hade Filippa i bärselen och jag bar på vagnen. :)

   
   

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s