AQI över 200

Igår var en ”över 200 dag”. Usch usch usch. Plus borrande i lägenheten ovanför. Men, det roliga var att jag besökte Svenska (Sverige) Klubbens barnsång för 0-3 åringar hemma hos en tjej som hette Frida. Det ordnas varannan vecka. Roligt att få prata svenska igen, blivit ganska mycket av det de senaste veckorna! Vi var fem stycken och sjöng och dansade i en timme. Nynnade på ”tänk om jag hade en liten liten apa” på vägen hem Sedan beställde vi lunch från Wagas och så körde Zhou Filippa och mig hem. 

   
 

De hade fin utsikt över floden och skyskraporna och ett stort compound område med park. Lite ”dimmigt” väder dock…

  
Väl hemma så borrade de bara med en borr så det var nästan överkomligt. Ut kunde jag ändå inte gå då det var så dålig luft. 

Vår landlord hade krismöte igår kväll. Vi har nu sagt så många gånger åt dem att de måste ta reda på hur länge byggandet ska hålla på för Filippa och jag kan inte vara hemma då de håller på. De har sagt att ingen vet. Att om jag går på café kan de ersätta det. Vadå inte vet?! Klart de vet när de måste bli klara med det. Ska jag sitta på café dag ut och dag in, äta bulle och skicka kvitton åt dem? Då blev jag arg och skickade jag video på en gråtande Filippa med borrandet i bakgrunden och nu skrev de att de håller krismöte. Och att om borrandet håller på ens en sekund över klockan 18 så ”får man” ringa polisen. Nå men bra. Får se vad de hittar på för lösning. :)

4 reaktioner till “AQI över 200

  1. Oj nej, usch. Jag lider med dig! Kan verkligen tänka mig hur jobbigt det är! Vi har haft vägarbete utanför lägenheten senaste veckan som har pågått från morgon till 22 23 tiden. Så irriterande men går ju inte att göra något åt det.

  2. Hei! Vi skal være påske i Shanghai. Har du noen tips til påkledning? Er det greit med joggesko, lett ytterjakke? Det er kanskje ikke mulig å bruke shorts enda? Hilsen Riikka

    1. Hej! Svår fråga :) Det varierar ganska mycket från dag till dag nu, men joggingskor och lätt ytterjacka ska nog räcka! Vissa dagar har det också varit shortsväder…:) /johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s