Hemmavecka

Den här veckan har varit en så skön hemmavecka! Jag var hemma hela dagen måndag och tisdag. Onsdag mami&me lektimme med efterföljande lunch på Baker&Spice med några av mammorna och en pappa. Varit ute med Dalton på en en timmes promenad varje dag för det har varit bra luft och typ 8-15 grader, men annars så har vi ätit, lekt och sovit enligt Filippas tidtabell. På tisdag hade jag också första kinesiska lektionen på lääänge. Läraren Sophie kom hem till oss på tisdagmorgon en och en halv timme och som tur borrade de inte då. För övrigt så har borrandet minskat med typ hälften och de har bara använt en borr ungefär tio gånger tio minuter per dag. Inte tre stycken asfaltsborrar som tidigare i nio timmar. Och så har de nu sagt åt vår landlord att renoveringen kommer att bli klar den fjärde april! Jee! Vi fick också nyckel till en tom lägenhet i huset brevid ifall vi behöver. :) Men igår hörde jag att de började lägga kakel i badrummen så månne det inte blir klart snart! :)

   

Filippa har uppgraderats till sittdelen på Stokkestolen. :)
 

Jag ser allt möjligt på mina promenader. Det här är en nyckelkopieringsbutik mitt på gatan. 

   

Några gator härifrån sitter en så söt kvinna och syr knappar och fållar medan man väntar. Undrar om hon kanske bor i huset och lyfter ut sitt symaskinsbord varje morgon. 

 

Söta väskor.  

 

Apelsiner.

  

Igår så hade en restaurang ställt ut allt de hade för försäljning. Koppar och fat gick åt som smör. Det återvinns mycket här. Skräp sorteras på gatorna i prydliga högar, paff, plastflaskor, matrester och byggnadsmaterial mm. Måste utreda om de gör det frivilligt, om de gör pengar på det och hur det organiseras. Ibland ser man män på cyklar som drar på berg av vikta pafflådor, burkar och plastflaskor. De klingar i en klocka när de kommer cyklande längs med gatan. Som glassbilen som meddelar att den kommer.

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s