Muslim Market

Läste om Muslim Market som en av Johannorna sa att hon besökt och köpt nötter där. Det är på fredagar fyra metrostationer norr om oss. Jag hittade rätt på första försöker, lite spännande att röra sig utan bilen. Det som är utmanande är att inte veta om metrostationen har hiss. Oftast bara trappor eller en rulltrappa, men i dem får man inte åka med barnvagn. Jag borde ha tagit Filippa i bärselen för den här metrostationen hade ingen hiss. Men jag gick bara och ställde mig vid trappan så kom det genast en man och tog tag i barnvagnen och så bar vi den. Alla är så snälla och vänliga här och jag kan bara säga tack på kinesiska och annars kommunicera med att peka och vifta med händerna. På vägen tillbaka stod det två poliser vid metroingången och jag försökte fråga av dem om de vet om det finns hiss (peka på barnvagnen, peka ner och säga ”metro” och se ut som ett frågetecken). Det hela slutade med att det kom en kvinna fram som kunde engelska och frågade om jag behövde hjälp och sedan förklarade på kinesiska åt dem och samtidigt samlade sig varendaste en förbipasserande runt oss (säkert tjugo personer) och hade en åsikt om något och så sa hon att poliserna hjälper mig bära ner vagnen. Vänligt av dem. :)

Marknaden var uppställd längs med en gata och det var så mycket matos! Alltså vi luktade säkert båda två rökt kyckling i metron tillbaka. Det fanns nötter, dadlar och hur mycket olika köttprodukter och bakverk som helst. Och många olika kulturer. Jag stod ju nog lite ut där med mitt ljusa hår, ljusröda toppajacka och barnvagn..

   
  

  
  

  
  

 

Här är en länk till marknaden: 

http://m.timeoutshanghai.com/venue/Shops__Services-Markets/2581/Muslim-Market.html

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s