BBQ hos chefen

I lördags var vi bjudna till Tuomas chef på grillfest. Han hade bjudit några kollegor och grannar. Festen ordnades i klubbhuset på deras jättelika compound. Det bor över 10 000 mänskor där och husen ligger liksom mitt i en jättestor park. Som en liten stad med bank, butik och eget dagis. 

   

Han hade ordnat med clown och aktiviteter för barnen och så en massa mat. Spagetti, pizza och sushi åt barnen och grillat lamm, ostron, grönsaker åt vuxna. Tyckte det såg så lustigt ut att barnen hade spagetti, pizza och sushi på samma tallrik. Och åt allt med pinnar. Tydligen är det också ”vanligt” att allt händer antingen samtidigt eller lite sådär vartefter under en middag/fest. Maten serverades på buffébordet vartefter det blev färdigt och alla åt lite vartefter. Sittande eller stående. Och så skålades det mycket också. Vi var de enda västerlänningarna där. Filippa var ”som vanligt” populär och det skulle tas foton och så ville många hålla henne. Och så smackades det med tungan åt henne. Jag börjar vänja mig och hon verkar gilla det, lyser upp som en sol då någon tittar på henne och gör det där ljudet med tungan…… :)

  

  
  

  

 

Efter att barnen ätit så blev det blåsbubble-show och lekar.

  
   

En äldre man satt vid ett bort och gjorde sådana här pinnar för hand av någonslags moddelera. 

Det var en jätte rolig lördag och roligt att tala med folk och lära känna Tuomas kollegor. Sådant där är viktigt. Vi sov sedsn alla tre en timme i bilen när Zhou körde oss hem. 

På söndag ville jag föra Tuomas och äta till dumplingstället så vi promenerade dit och det var precis lika gott som senast. Nammm! Han sa att det var det stället som han pratat om hela veckan vi var här i juni ifjol, men jag hade lite svårt med alla lukter och smaker då med Filippa i magen så ville inte alls ha någon asiatisk mat. Haha! :)

   

Filippa är utan strumpor på bilden för att hon sparkar av sig dem hela tiden och de är size newborn. Vi tittade in på H&M på vägen hem och köpte några par i större storlek. :)

 

Efter lunchen träffade vi en kille, Antti, som Tuomas känner från tidigare och som vi såg på flyget när vi kom tillbaka hit efter julen. Han bor i en stad, Wuxi, typ 40 minuter med snabbtåget härifrån. 
  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s