Irriterande

Alltså att gå ut på promenad är just nu inget avstressande eller lugnande överhuvudtaget. Det är energikrävande, stressande och blodtrycksupphöjande. Känns som jag är trafikpolis och uppfostrare då jag måste visa med handen åt bilar att stanna, stopp, då jag ska över gatan med vagnen och det är grönt för mig. Hur svårt kan det vara att följa trafikregler? Att inte kunna stanna för rött om man är på skoter eller elcykel, utan istället köra upp på trottoaren och ta en genväg där. Vart har alla så bråttom? Att titta på sin mobil medan man cyklar? Måste alla harkla sig stup i kvarten och spotta på gatan? Vissla åt Dalton? Kissa i blombuskarna?

Att vissa chaufförer som väntar står och röker framför vårt hus och hånskrattar helt öppet åt mig då jag snällt visar med handen att de kunde gå runt hörnet och röka istället för att aulan luktar rök. Så säger jag åt receptionisten som inte förstår engelska men nickar. Och följande gång då jag kommer ut står han själv där och röker och gömmer tobaken bakom ryggen och tror att jag inte ser?! Att alla verkar säga ja då de menar nej. Helt. Super. Irriterande. Nästan så det blir lite roligt emellanåt. Nästan. 

(Helt klart har jag en liten dipp på ”expatkurvan” idag).

  
Nå, men åtminstone hade den där som sa att vädret skulle bli bättre nog delvis rätt ändå. Även om det någon dag är 28 grader och en annan 12 och luftfuktigheten gör att allt är lite klibbigt, så är luften nog mycket bättre jämfört med januari och februari. :) 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s