Domestic flight

Måndag hemma, tisdag svenska Barnsången hemma hos Magnus, onsdag Mami&Me lektimmen på Z&B fitness och onsdagkväll middagen med vår amerikanska granne Jeff från Jeddah. De har precis flyttat till Singapore och han var i Shanghai på jobbresa. Det var på något sätt jätteskönt att prata med någon som bott där och också flyttat bort. Fick liksom igen en liten closure på det hela. Det är så underligt att sakna det och att inte kunna resa dit tillbaka .

På torsdag började jag dagen med att packa in baby och hund i bilen och så körde Zhou oss till Pudong sidan och till kenneln som också har hundhotell. Senare på eftermiddagen skulle vi sedan flyga söderut till ön Hainan och staden Sanya på en långweekend.

 

 

De har olika sorters rum (olika priser) och det här var VIP Room. Till sommarlovet ska vi nog sedan uppgradera honom till ett litet större tror jag. De är alla jättevänliga där och har bra hand om djuren. Tror de har typ 400 hundar där som de skolar till olika arbetsuppgifter, och så rescue hundar också..och rescue hästar. Det var lite spännande för Filippa att titta på hästen. :) Namnet Filippa betyder förresten ”lover of horses”. Kanske hon blir en hästjej när hon blir äldre. :)

 

  
Sedan körde vi hem tillbaka och fick lite bråttom. Det regnade på förmiddagen och  trafiken blir helt rörig och stockar sig av bara några regndroppar. Så det tog sin stund att komma hem. Att packa för baby och oss var också ett projekt i sig. Det är ju en massa (typ allt!) som ska med. Och då vi lärt oss om Kina så hade jag också packat ner alla våra mediciner och ”tänk om”-grejer. :) 

   
 
Flygresan gick helt jättebra! Den tog nästan tre timmar. Filippa åt när vi for, sov en stund och så kvällsvälling innan vi landade. Minuset var att det var så varmt där inne att alla blev lite grumpyga mot slutet. Maten var faktiskt riktigt god, men vi hade också tagit med oss egna smörgåsar för säkerhetsskull. :)

Så tog vi taxi till hotellet i Yalong Bay. Tog ca 40 minuter. Väl i rummet insåg vi att de kanske lite lurat oss, det var litet, luktade fuktigt och hade en stor palm framför balkongen. En timme senare så hade vi fixat ett större rum åt oss som motsvarade det vi hade bokat och betalat för. Härligt! 

  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s