Zhujiajiao

På lördag bestämde vi oss för att köra till staden Zhujiajiao som ligger ca 45 minuter väster om Shanghai. Det enda stora minuset var vädret och luftkvalitén. Det var kallare väder och vindar från norr som drog in över Shanghai, stod det i tidningen, och som förde med sig ett moln av partiklarna PM10. Det är typ pollen, damm, mögel osv. Inte lika farligt som PM2.5 som är så miniminipartiklar att de tränger in i lungor och blod om man andas in dem. Som tur var det lite bättre västerut just då så vi hann spendera några timmar där innan vi körde hem igen. 


Hursomhelst så var det en jättemysig stad med en massa kanaler och broar. Lite som ett kinesiskt Venedig. Vi gick igenom den gamla delen och tittade på marknader, hus och båtarna som körde turister längs med kanalarena. Så åt vi lunch på en lokal restaurang. Det var först lite främmande och konstigt men i slutändan helt gott. Ska vi säga såhär att den kinesiska maten inte är som den vi ätit hemma i Helsingfors på kinesisk restaurang. Tuomas beställde (menyn bestod av bilder) och allt blev rätt förutom något som vi trodde var griskött men i munnen nog var något helt annat typ en bit av en tarm (usch!!!) och fisken var väl inte alls rensad. Uj uj uj. Men riset var gott och grönsakerna likaså.Heh. 

Sticky rice.

Pärlor.


Någon som känner för lite grillad skorpion eller andra insekter? Brrrr usch. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s