Söndagmorgon och bra luft

Det är söndag. Den här veckan har varit så lång! Gått från minus till plus, regnväder till sol, så dålig luft några hela dagar till ”bara” 80 imorse och morgonkaffe för första gången på vår balkong!! Det ni. 

Jag frågade vår ayi Lynn om hon kunde komma till oss på torsdagkväll några timmar, efter att hon slutat jobba hos en annan familj här på samma compound. Filippa går och sova sju och vi tänkte att det skulle vara roligt (och bra) att ha en vardagskväll i veckan då vi kan gå på gym tillsammans, eller bara ut och gå. Och det gjorde vi. Först gymet en halvtimme och så gick vi upp efter Dalton och gick en halvtimmes promenad med honom. Halv nio kom vi in och då hade Lynn också vikt ihop tvätten, diskat och lekt med katterna så de var trötta. Behöver jag berätta hur skönt det var att lägga sig i soffan med en bok efter det! :) 

I fredags gick jag först över till Laura som bor i grannhuset på en playdate på förmiddagen och på eftermiddagen kom Jules över med Milla. Filippa har förresten lärt sig att sitta! Bäst att vara på mjuka mattan ännu för ibland lutar hon sig åt sidan eller bakåt, men det går bättre och bättre. Tänk så världen ser annorlunda ut i sittande läge än i liggande! :) 

Igår var det äntligen sedan bättre luft så vi var ute hela dagen. Man får en sådan underlig känsla av att man måst ta tillvara stunden och vara ute då. Vi överdrev väl också lite och märkte på kvällen att vi promenerat nästan 15 kilometer. Först en promenad med Dalton på förmiddagen. Vi gick ner till Farine på Fuxing Lu och tog en take away latte och croissant. 


Sedan gick vi hem och lagade sallad till lunch och på eftermiddagen tog vi metron ner till Xintiandi och promenerade därifrån till Tianzifang. Tuomas hade inte varit där förr så det var roligt att visa något nytt för honom. Därifrån promenerade vi sedan hem istället för att ta metro. Visst är vi duktiga! :)

Lördagskvällen räddades då vi stötte på en godisaffär! Inte ätit lösgodis sedan februari hemma i Finland! Fast det är väl också en bra grej det. :) 

Sådana här fotograferingar ser man dagligen här i kvarteren. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s