Niaobu


Det finns mycket jag lärt mig genom att andra berättat. Men nu lärde jag mig något helt själv. Det finns inte blöjor i en Family Mart (som en R-kiosk). Då vi skulle hämta Tuomas från flygfältet på onsdag så hade jag räknat fel och vi hade inte tillräckligt med blöjor med…eller så var blöjmängden den samma som förr, men behovet större under de 6 timmar jag var borta hemifrån. Tuomas flyg var en timme försenat, så jag letade efter en butik som skulle kunna ha blöjor. Tänkte yess!, då jag såg att det fanns en Family Mart i nedre våningen. Men nej! De hade inte. Nog allt annat en kvinna eller man kan tänka sig behöva. Och nudlar i mängder. Jag kollade i översättningsappen vad blöja är, niaobu, och de ungefär skrattade att nej, det har vi inte. Alltså jag blev så frustrerad! Försökte fråga om de vet var jag skulle hitta blöjor. Men de sade att no, no, inte på flygfältet. Då sa jag att deras butiksnamn är confusing då den heter FAMILY. De förstod säkert inte. Det är så här nu varje dag här. Jag blir frustrerad på en massa små saker som är annorlunda. Det finns alltså inte blöjor där jag tycker att det är en självklarhet att de skulle säljas. 


Vi hade inget annat val än att köra hemåt då Tuomas landat och hoppas på att Filippa inte skulle bli alltför frustrerad på blöjan. 

Sedan kom följande ”grej”. Trafiken stod stilla i över en timme fast det inte var rusningstimme ännu och det hann närma sig middagsdags också.. Det hade skett en krock nära vårt avtag och därför grötade det till sig. Jag lärde mig där och då att jag ska ha med mig 20 blöjor i väskan och 10 extra i bilen. Vi ska heller inte möta på flygfältet om det är ett inrikesflyg för de verkar vara försenade ganska ofta…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s