Äta äter ätit

Som ni kanske märkt så äter vi här en hel del här i Shanghai. Märkte det själv när jag gick igenom bilder från den gågna veckan att vi ju inte gör något annat än äter!! Äter inte jag så äter Filippa. Eller så tigger Dalton för att han alltid är ”hungrig” eller så jamar Leo för att Pumba äter av hans mat.


I lördags så hade vi lunch date med Olli och Laura på en restaurang de berättat om flera gånger som heter Commune Sociale i Jingan området norr om var vi bor. Det går inte att reservera bord så om man inte vill köa ska man vara på plats när de öppnar klockan tolv. Det var vi. Maten var såå god. Slog Pelikan kvällen innan flera gånger om.


På söndag körde Zhou oss till Tuomas kollega Sarah för att titta på deras hus och compound. Huset var stort och själva compoundet var beläget i området Hongqiao brevid gatan Hongmei Lu som är en gata kantad av restauranger. Vi åt lunch med Sarahs familj på en av de bästa italienska restauranger jag varit på. Inga desto finare krusiduller eller konstigheter utan enkelt och gott. Åt en lasagne. Det verkade som om restaurangen har varit där en tid och är populär för servitören kände varannan person som gick förbi. Dalton och familjens hund Winter var också med. :)


Villa compoundet såg ut såhär. 

På måndag var jag på efterkontroll till ögonläkaren och på vägen hem stannade jag vid blomstermarknaden. Mitt favoritställe. Finns så mycket att titta på i de små butikerna. Och blommorna är så fina! 

Jag köpte ett par supersköna vattna-blommorna-på-balkongen tofflor för 20 rmb (ca 3 euro). Det skulle säkert ha gått att pruta, men jag är så dålig på det. De ligger där brevid katten på bordet..

Så fina korgar.


På tisdag sedan fortsatte ätandet. Dumplings på Din Tai Fung. De är helt för goda. Som godis. Jules och jag lärde känna en tjej, Lorena från Venezuela, så hon och hennes dotter följde med. Vi hade turen att få en helt egen kabinett, ett litet rum med ett runt bord. Perfekt med tre babyn som satt i varsin babystol och turvis tyckte till. :)


Jag har blivit lite trött på att Sherpa hämtar hem middagen på kvällarna så har nu försökt att laga själv. Igår kväll blev det tomat-pumpa-basilika pasta. Riktigt gott och super enkelt att laga. Tog ungefär lika länge som pastan kokade. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s