På jakt efter presenter

Jag har en del to do:s att göra innan vi åker till Finland och till det hör att hitta två stycken studentgåvor, två bröllopsgåvor, tre födelsedagspresenter och några ”tuliaisia”. När vi var hemma hos Henna för några veckor sedan så visade hon att hon köpt jättefina kökshanddukar/tea towels med broderier på. De säljs av en tjej som gör dem här. Jag fick hennes kontaktuppgifter och igår tänkte jag söka reda på hennes butik/studio. Enligt kartan låg den i södra delarna av French Concession så bestämde mig för att promenera dit. Kartan visade att det skulle ta ungefär en timme dit. På vägen åt vi lunch på Liquid Laundry med Filippa. Jag åt en avokadosmörgås och Filippa avokado och batatmos (stor favorit). 


Så fortsatte vi färden och ja, det var inte alldeles enkelt att hitta dit. Gick fel bara två gånger och så måste jag ringa hennes assistent för att fråga. Hennes studio låg på andra våningen i ett lane house som låg mitt i ett kvarter bakom två grindar. Phust! :) 


Väl där lärde jag mig att det fanns tre studio:s där i huset. En kille från San Francisco som ordnar konstutställningar och hans fru som designar och gör baddräkter och badshorts. Av återvunna plastflaskor! Så coolt (och dyrt). Det lustiga var att hon berättade att Marimekko är en av hennes favorit- och förebilder. Jag tog med mig en åt mig och en åt Filippa hem för att prova, men den var för stor så ska idag till en Ecomässa där de ska vara för att byta. Visar bilder på dem senare, de är så snygga!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s