4 dagar kvar! 

Varit en fartfylld vecka det här. Bra så. Är super fokuserad på all logistik och planering kring husdjur, sommar, flygresa, packning, sista minuten to do’s och att njuta lite av pirret i magen. Ni vet de stora förväntningarna och spänningen inför något roligt. För det kommer det att bli! Jag är fullständigt medveten om att jag först ska ”klara av” 10 timmar på flyget med en liten en som är så frustrerad på att hon är sååå nära att börja krypa men så lyder inte händerna henne. Mest vill hon att man ska ta i hennes händer så hon alldeles själv får stå upp. Försöker ställa mig in på att flygresan kommer att bli jätterolig och att  jet lagen är över efter några dagar. Vad är liksom det värsta som kan hända?

Den senaste veckan har jag varit på Eco Design Fair och köpt några tuliaisia och en baddräkt åt mig. Som då är gjord av återvunna plastflaskor. 

På söndag körde Zhou oss till staden Nanxun typ 1,5 timme härifrån. Tuomas företag ordnade en family day där alla fick gå omkring och titta i fabriken och lära sig om föräldrarnas jobb. De lärde sig också om säkerhet, hur man använder rulltrappor och hiss på ett säkert sätt. Så blev det cupcakes, uppträdanden och tävlingar på en scen. Tuomas höll öppningstalet som en tjej sedan översatte till kinesiska. Några figurer från Disneyland hade också hittat dit. Jag var så imponerad över att de ordnade det. Nu vet jag också vart det är Tuomas åker flera dagar i veckan och hur det ser ut där. :)


På måndag förde jag Dalton till veterinären. Man måste registrera sin hund här hos polisen. Annars kan de få för sig att det är en gatuhund och plocka den med sig. För att få hund id så måste man först få ett papper på att hunden har giltigt rabiesvaccin. Att det står i hundens EU pass hjälper inte. Så vi tog en ny spruta och alla hans uppgifter fördes in i ett system. De tog till och med ett foto på honom. Hehe. På tisdag förde jag sedan pappren och pengarna till polisen (vår husagent var med som tolk) och så kommer vi att få hans id kort om två månader. Det ska man sen alltid ha med sig på promenader och så.


Övrigt så har vi också gåt ut och äta morgonmål flera gånger den här veckan. Det har varit bra luft så har tagit Dalton med och gått och äta innan Tuomas åkt på jobb. Det är nog det bästa vi gjort här. Så mysigt, bra start på dagen och så är Daltons promenad ”undan” ifall det skulle bli sämre luft under dagen. Det som också hänt tror jag är att vi kommit ur 6 månaders ”dippen”. Allt här är inte så konstigt och jobbigt mera. Jag tycker små grejer som störde så otroligt mycke förra månaden faktiskt är helt okej nu. Hur vi tog oss ur/igenom dippen? Bet ihop och försökte göra vardagen så rolig som möjligt. Hålla fast vid rutinerna (såsom att se på gårdagens halv nians nyheter på ipaden medan vi äter morgonmål). Lustigt men sant. Fast det varit motigt. Man måste liksom lita på att det blir bättre. Vi har också lite sett över hur vi har det, vad som är bra och vad som kunde ändras på. Många beslut som vi tog, till exempel var vi ville bo, gjorde vi på avstånd innan Filippa ens fanns. Vi har funderat mycket på om vi till exempel skulle trivas bättre i ett hus närmare Tuomas jobb. Gjort en ny halvårs, årsplan. Och det andra som hjälpt är nog att motionera och äta bra mat varje dag. Gjort oss mycket piggare. Inge tröstätande! :) 


Just nu ser jag fram emot att komma tillbaka efter sommarlovet! Alla fina människor vi träffat och önskat glad sommar, vi ses i augusti åt. Vår fina lägenhet. Allt som vi ännu inte sett här och ser fram emot att se. För en månad sedan var jag lite orolig för att det kommer att vara skitjobbigt att komma tillbaka hit efter sommaren, men jag är ganska säker på att det kommer att bli så bra så!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s