Dragon Boat Festival

Igår, idag och imorgon är det ledigt här. ”Huvuddagen” var igår. Läste att de firar det för att hedra minnet av en poet och minister, Qu Yuan som dränkte sig själv i floden Milou. När byborna rodde ut med sina båtar för att försöka rädda honom plaskade de med årorna och kastade ut ris i vattnet för att hålla borta fiskar och onda andar. Till minne av detta ordnas det drakbåtstävlingar runt om i Kina under den femte månadens femte dag varje år.Så kan det också gå dåligt:


Igår morse förde vi Leo till veterinären. Valde att föra honom till det ställe där jag hämtade Daltons rabies certificate för det verkade lite bättre än den veterinärstation vi fört honom till tidigare. De röntgade honom och tror att han antingen ätit något föremål som inte komme upp tillbaka eller så är hans mage/tarmar inflammerade. De skulle nu under ett dygn ta 8 stycken till röntgen och se om de ser något ”extra” där inne. Om de hittar något så måste han opereras och om inte kan en antibiotikakur hjälpa. Får se, väntar nu på att de ska ringa och berätta. 

Efter det körde Zhou oss till pärlmarknaden som ligger precis brevid på Hong Mei Lu. Hört att det finns många skräddare där och att man i princip kan sy upp vad som helst åt sig där. Det var ett riktigt snyggt och städat ställe. På andra sidan gatan finns en gata som kallas ”foreigner’s street”, inte för besökarna utan för att den är kantad av restauranger med allt annat än kinesiskt tema. Vi åt så goda hamburgare på ett ställe som hette Fat Cow. Jag åt en laxburgare. Deras meny var så roligt skriven! Efter det åkte vi hem lekte, gick ut med Dalton och lagade grönsakspaj till middag. Avslutade dagen med att se en film som heter Room. 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s