Pooldag & Zongzi

Det var 27 grader varmt och okej luft igår så vi bestämde oss för att leta reda på en pool. Googlade lite och insåg att de flesta hotell har inomhuspooler, men hittade ändå ett som hade utomhuspool. Det kostade en del att köpa ett ”dagspass” men det var det värt. Vi var bara vi tre vid poolen under hela dagen, uppe på taket av en skyskrapa i fina Shanghai. Ja, jag har kommit till det nu. Det här är nog en så kiva och fin stad just nu! Åt pasta till lunch och vid tre så körde Zhou oss till en tjej i Xintiandi. Jag såg i en av köp/sälj wechat chattarna att hon sålde ett ”activity center” och slog till. Filippa blev så glad över det, hon kan stå/sitta mitt i det och det finns knappar som blinkar och musik som spelar. :)På kvällen fick vi hämta Leo och jag åkte dit med Zhou. Och vet ni vad jag såg. Jo, solnedgången. Blev lite rörd och undrade varför, det var fint jo, himlen sådär persikorosa, men så konstigt är det väl inte. Insåg sedan att jag inte sett en solnedgång, på HUNDRA SJUTTON dagar, 117! För jag är alltid hemma den tiden och vi har inte kvällssol. Man börjar helt klart uppskatta saker man tog för givet innan. :) 

Leo mår nog bra nu, men ska äta lite mindre portioner åt gången och fick en antibiotikakur. Så glad att han är hemma igen, vi var inte alls säkra på att det skulle sluta bra i torsdag. :(

Tuomas hade fått ett paket på jobbet i onsdags och hämtade hem det. Det visade sig vara mat. Enligt post-it lappen så var det tradiotionell Dragon Boat Festival mat, Zhongzi. Sticky ris med dadlar, ägg, kött eller bönor invirade i bambu(?)blad. Jag ser de här varje dag tillagas i de små gatuköken. Det luktar lite lustigt. Det stod att man skulle koka paketen i 15 minuter så det gjorde vi. :)


Det smakade helt okej, den med dadlar inuti var godast, men det räckte mer än väl att äta en, för riset var ganska mättande. Den med biffen smakade, ja, lite underligt. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s