Midsommar i Tjeckien

Det blev en annorlunda midsommar i år. Vi har flugit till Tjeckien för att delta i ett bröllop med halva Tuomas släkt. Ska bli super roligt! Tuomas kom från Shanghai i onsdags och igår flög vi till Prag, hyrde bil och körde (260 km) ner till en stad som heter Mikulov. Så fin! Hur har vi inte varit i Tjeckien förut? Pensionatet vi bor på är mysigt, frukosten god och idag fredag kommer resten av gänget hit. Det enda jag kan klaga på är att de lovat 35 grader till idag och det finns ingen AC på rummet. 


Tydligen så får jag någonslags skrivspärr då jag är hemma i Finland. Hittar varken stunden eller lugnet att skriva. Vet inte varför, lustigt. Kanske det känns för privat? Vår flygresa till Helsingfors från Shanghai med Filippa gick superbra! Allt är så mycket enklare med fasta rutiner. Också jet lagen gick hur bra som helst. Två nätter vaknade hon upp mitt i natten och var vaken en stund. Men jag var tyst och rummet mörkt. Så har hon också nu lärt sig att skuffa sig upp från mage till att sitta, så det övade hon på de nätterna. Sötis. 


Vet ni vad jag har gjort! Jo, sprungit. Första gången sedan Filippa. Jag behöver inte förklara hur härligt det var! Första morgonen tog jag det jättelugnt och den tredje orkade jag springa hela vägen från stugan upp till stora vägen och tillbaka. 

Hela förra veckan var fylld av funderingar kring kulturskillnader och ”krockar”. Klassikern ”tänk att man kan dricka vatten från kran”, men också ”nya” funderingar kring ren mat i butiken, den rena luften. Att det är så ljust!! Att kunna ha balkongdörren på glänt, sova med fönstret öppet. Ha Filippa och sova i vagnen ute. Hur alla tittar ner i marken då de möts på gatan. Ingen klickar med tungan åt Filippa (saknar till och med det lite). Hur stora toaletpappersrullarna är och att man faktiskt kan slänga toalettpappret i byttan. Var på toa på Stockmann och kom på mig själv att leta efter skräpkorgen brevid byttan. Flera gånger per dag trycker min tumme automatiskt upp luftindexappen i telefonen eller så tänker jag att jag ska googla något sedan då jag har tillgång tilll VPN för det går inte annars att komma in på just den webbsidan. Tills jag kom på att det visst går. Den här listan kan göras hur lång som helst. Men nu vaknar Filippa så måst återkomma. Härligt att vi kan umgås alla tre tillsammas (plus släkt och vänner i tre hela veckor!!). 

Aijo en grej till. Trodde inte det här, men alltså måsarnas skrik/sång/rop är bland det härligaste man kan höra! Det ni! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s