Promenad i Puxi och Pudong

Att vakna upp till bra luft är nog det finaste som finns. Tacksam för det! Då killarna på söndagmorgon spelade tennis gick vi vår promenad runt kvarteret. Efter det fick Dalton springa av sig på tennisplan och så gick vi in för att äta morgonmål. Via duschen, man är dyblöt varje gång man går ut här nu. Varmt som i bastun, men en annorlunda värme än i Jeddah, mycket fuktigare. Tycker bättre om det. 

Lite solkräm på näsan och så påbörjade vi dagens stadspromenad. Började med fågelparken för att ta en take away kaffe från ett café på Wukang Lu. Promenerade upp till Jingan Park där det dansades. Alltså alla ser så glada och lyckliga ut här. Vi pratade med en pratglad shanghainesare som berättade att han som pensionär kommer hit till parken varje dag för att dansa, göra tai chi eller spela spel. Han berättade också allt han visste om Finlands, Ryssland, Japans och USA:s historia. Så vi stod där en stund. Det var sedan Filippa som vaknade i vagnen bestämde ”att nu går vi vidare”. :) 

Tog metron från Jingan Temple till People’s Square parken. Hade hört om att det finns något som kallas för äktenskapsmarknaden där på helgerna. Det visade sig vara föräldrar (?) som sitter i parken med papperslappar fastsatta på paraplyn, där det står om deras son/dotter som söker sällskap. Allt från ålder, längd till utbildning stod det på lapparna. Och hurudant sällskap de söker. Och det var inte några paraplyn utan flera hundra! 

Efter det tog vi metron vidare från Puxisidan till Pudongsidan och skyskraporna. Himlen var så blå! Det såg ut som alla tusen turister där tog foton på den och inte på tex radiohuset, ett av Shanghais berömda landmärken. Alla skyskrapor såg också så mäktiga och vackra (!?) ut i solen. Vi småsprang dock från metron till Super Brand Mall för det var hett som tusan. Åt lunch på Din Tai Fung och så kom Zhou efter oss och körde hem oss. Därefter packade Kai och Elina ihop sina saker och åkte till flygfältet. Den där stunden efter ett intensivt veckoslut och sällskap känns såååå tom, men vi börjar lära oss att låta den komma och så städa eller göra något annat roligt som får en på bra humör. Följande planerade grej för oss är om sju veckor och det kändes plötsligt jätte långt dit. När vi får följande gäster vet vi inte heller. Vi gick en promenad med Dalton och planerade kommande vecka och så beställde vi sushi och såg på film i soffan då Filippa gått och sova. Härligt med gäster, men också härligt med en soffkväll på tumis efter det. Så underligt nog att turista en hel dag i en stad ”utomlands” och sedan kunna ha en helt vanlig hemmakväll efter det.  :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s