Fortfarande bra luft! :) 

Varit en ganska varierande och mångsidig vecka såhär långt. Kommer inte ens ihåg vad vi gjorde i måndags, hehe. Jag har ändå hållit fast vid våra ”nya” rutiner såsom att gå två promenader efter morgonmål och middag att laga lunch och middag hemma. Det är alltså fortfarande (!) bra luft! Jag har inte öppnat luftindexappen en endaste en gång de senaste två veckorna! Räcker att man på morgonen tittar ut genom fönstret och kan konstatera att man tydligt ser skyskraporna långt borta. 


På måndagen städade jag mest hela dagen mellan varven (då vår ayi nu varit borta två veckor börjar jag sakna henne lite..). Filippa kryper omkring och ställer sig upp med stöd av allt (också Dalton) typ hela tiden så det är fullt upp då hon är vaken. Tisdag åkte vi på en IKEA tur (fryst lax, en kakform, bryggkaffe och doftljus). Mami&Me på onsdag med Jules&Milla och  Johanna&Sofi&Oskar. Efteråt åt vi lunch på Baker&Spice i vanlig ordning. Ska vi säga så här att lunch:andet går lite vildare till än för bara några månader sedan. Jag visste inte man själv också måste öva sig i att äta fort som attan och bli bra på det och kunna time:a det hela. Nå nu vet jag det, hehe! 


Det är fortfarande ganska ”tyst” här i kvarteren och på compoundet då många ännu är på sommarlov. Jag tror att skolorna börjar i början av september så senast då börjar man se bekanta (och nya) ansikten igen. Det ska bli roligt! Vi har också ”hunnit” med en baby febernatt (fler tänder på kommande kanske) och en vuxen tvådygns flunssa.

Det jag har gjort annorlunda de här två veckorna än i våras är att jag handlat i butik. Allt var nog så stort, farligt och spännande i början så då beställde vi mest från online expat supermarketarna. Och middagarna körde Sherpa hem åt oss för jag hade nollintresse att laga eget. Nu då vi vet mera och kanske fick lite perspektiv då vi var hemma i somras så vill jag plötsligt variera. Hela sommaren åt vi fräsch hemlagad mat (mammas) och de gånger vi åt ute kunde man ju nog känna skillnaden i smak. Att kunna beställa hälften av varorna måndag och torsdag från onlinebutiken är behändigt, men att där emellan cykla till bageriet efter bröd, köpa toalettpapper i den lilla supermarketen på lilla gatan, ta Dalton på en extempore promenad för att hämta mera frukt från fruktbutiken (den säkra Hunter Gatherer på Anfu Lu) det känns lyxigt och hemtrevligt. Något att ha att göra med frihet kanske? Jag tycker plötsligt både planering kring, att laga och äta mat igen är roligt. Jag har till och med dammat av våra kokböcker för att bli inspirerad. Kanske detta är en del av anpassningsprocessen? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s