Qing Fang Fabric Market

I söndags kände vi för att äventyra lite och upptäcka staden, så Zhou körde oss till ett megastort köpcenter norr om Hongqiao flygfältet. Första våningen hade megamassor med tyger, alltså tusentals med tygprover och högar med tyger. Mest för lakan och möbler. Det lär finnas ett likadant ställe för klädtyger. Alltså det fanns så mycket att välja mellan, alla världens färger och material,  att jag blev helt yr. Alltså seriöst. Om vi skulle vilja sy upp något, tex gardiner vet jag inte i vilken ända man skulle börja kolla på tyger. Och hur bestämmer man sig sedan?! Måste kanske lite höra oss för vilka av dessa små butiker som rekommenderas och så håller man sig endast till den. På andra våningen fanns det sedan allt från plastinredning till tavlor till leksaker och övre våningen var bara kläder och skor. Vi köpte inget, det var liksom bara too much, hehe. Sedan ska man ju pruta också och det är vi inte bra på. Ännu. Pust!

Man kunde ju sy upp precis vad som helst där..

Ny pyjamas? :)

Jag provade ett par super strech jeans, det var jättesköna och hon ville ha 30 euro för dem (säkert fått dem för 10 om jag skulle ha prutat) men dragkedjan gick sönder genast man drog ner den på de flesta visade det sig så det blev ingen affär..

På vägen hem tittade vi in i stora supermarketen Carrefour och köpte det nödvändigaste. Kan inte förstå hur jag tyckte den var så äcklig då första gången jag var där för 9 månader sedan. Nu navigerade vi som proffs längs med hyllorna och tittade till och med på vad de hade i fiskdisken och alla var hur glada som helst och inte tyckte jag det var så hössligt där som då i början.

Western bread..

Kinesiska kräftor..

Lite alger..


Jag är ännu lite sådär med att köpa frukt och grönsaker annanstans ifrån än från de här mindre affärerna som har egna farms och garanterar att det är safe. Men vi köpte ändå äppel och banan. Importerat. Filippas mat är ändå viktigare så det köper vi bara från de säkrare ställena.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s