Zenlördag!

Alltså emellanåt så ORKAR jag helt enkelt inte skriva och dela med mig. Den senaste veckan har varit en sådan vecka. Delvis kan det också ha berott på att jag varit trött efter de två veckorna då vi mestadels var på tumis med F och så har jag haft några mindre roliga kinaupplevelser. Inte några större, men små kulturkrockar som kan irritera så otroligt. Den här gången har det handlat om Daltons promenad där vid fem, Filippa i vagnen och Dalton brevid, och elskotrar som tyst svischar förbi som de skulle äga hela världen och trottaren. Vagnen liksom vajar till, försöker gå lite brevid den och ha Dalton vid kanten. Fy och usch! 

Det andra som jag tydligen reagerar starkt på när jag är trött är alla äckliga lukter. De kommer starkare fram då det är varmt. Och så det sista som kanske trigger hela den dåliga perioden var förra veckan en morgon då jag promenerade förbi en man som flådde möss mitt på trottoaren. Tänkte påriktigt spy. Höll dock god min för Filippa hade jag framför mig i bärselen. Alltså usch!! Nåmen, sådanahär är dagarna här, det går upp och ner och hit och dit. Och så en släng hemlängtan där emellan. Man vänjer sig. 

I lördags kände jag att jag behövde lite egen tid. Så jag gick på en 90 minuters massage till Zen Massage, tittade in i alla småbutiker längs med Anfu Lu (vagnen har inte rymts in där), tog en kaffe på ett café, hyrde filmer för kvällen (fick en släng hemlängtan då jag bongade en svensk film i hyllan) och avslutade med mani/pedi. Skulle jag ha haft lite cash med mig skulle jag ha köpt en bukett blommor på vägen hem av blomtanten. Det var en något mera avslappnad och glad Johanna som kom hem efter det. :)

På lördag var vi till skräddaren. Har sytt upp en svart klänning där, hämtade den och så beställde vi två kostymer och skjortor åt T. De är jätteduktiga och trevliga.

Båda lördagarna har vi promenerat till Baker & Spice på morgonmål där vi 7-8. Härligt! I lördags var det nästan lite kyligt, mätaren visade på 27 grader. På söndag hade Filippa sedan leggings på sig. Lustigt! :) 

På söndag åkte vi på äventyr till Pudongsidan. Äventyr för vi tog metron 9 stationer + taxi för att komma fram till 4-årskalaset vi skulle på. Vår chaufför hade ledigt. Det tog 90 minuter från dörr till dörr. Hade superroligt där och så tog vi taxi hem, det tog 35 minuter. :)

Summasumarum trots kulturkrockarna så har vi nog haft en bra veckan ändå. Nu är det onsdag, klockan är halv elva, Filippa har sovit en timme medan jag städat och duschat (och skrivit det här, effektivt!) och jag ska packa ihop oss och gå till Mami&Me lektimmen! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s