Vi ska flytta! 

Ja, ni läste rätt. Precis nu som vi fått allt på plats hemma och börjat trivas i vår lägenhet så ska vi flytta! Och helt frivilligt, hehe. Nä, men så här är det, det har funnits en hel del minus med var vi bor och framför allt HURUDAN vår vardag är på grund av var vi bor. Alltså läget, lägenhetstypen och små grejer såsom att ta hissen ner varje gång med Dalton och att alla chaufförer (förutom vår) häckar där nere i sofforna som de skulle äga stället. Och om ni kommer ihåg cigarettincidenten, de står där utanför och röker och de gånger jag har sagt till så har de skrattat åt mig. Nån kinesisk grej, de skrattar då det blir pinsamt.

Hursomhelst, vi har försökt! Fundera på minusena och göra något åt dem. Och alltid har vi återkommit till samma. Det skulle vara så skönt med eget hus, såsom vi hade i Jeddah. En gård där Dalton kan få komma ut bara genom att öppna dörren. Och att kunna gå morgon och kvällspromenad i något lugnare kvarter. Så då började vi fundera om ett villa compound sen också skulle matcha oss och våra vardagsvärderingar bättre. Vi var och tittade på några redan i början av juni men de var för långt borta. Så hade vi sommarlov och under den tiden stärktes tanken och när jag kom tillbaka hit så satte vi igång med sökandet på allvar. Vår agent visade Filippa och mig fem olika compound som matchade våra kriterier och ett av dem var perfekt. Följande dag så kom Tuomas med och ni vet känslan i en lägenhet/hus då man kan se sig själv där. Det gjorde vi! Och tillsammans! 

Alltså det kommer bli sååååååå bra! Så mitt tips för andra expats är nog nu det att om det är möjligt så leta boende tillsammans. Det är ändå ert gemensamma hem i flera år. Och är det så att man inte trivs dit man flyttade först, tycker jag man bra kan flytta utan att det behöver kännas som ett misstag eller fel beslut eller att vi skulle ge upp. Klart det är jobbigt att flytta, men trivseln är ändå viktigare!

För oss så märkte vi att våra behov och värderingar inte alls stämde överens med den här lägenheten och läget. Det gjorde det i höstas, men så mycket har ändrat sedan dess, främst med Filippa, men också det att vi lärt oss mera om staden och hur vi kan matcha vår vardag med den. Svårt att googla sådant på förhand och att visionera hurudant det kommer att bli. Och egentligen är jag tacksam för att vi upplevde 17nde våningen i de gamla franska kvarteren för det hjälpte oss att föra oss på rätt väg igen!

Får jag lov att presentera, vårt hus!


Alltså tänk, här kommer jag kunna sitta med kaffekoppen i handen på trappan (då det är bra luft). Höra vinden susa i träden. Öva att gå med Filippa utan att behöva vara rädd för taxin eller rökande chaufförer. Jag vet inte när barnet lär sig cykla, men jag ser det också framför mig. Och att kunna hälsa på sina grannar, kanske till och med lära känna någon lite bättre och bjuda över dem på grillmiddag. Det finns pool, utomhus och inomhus lekplatser, gym och en massa aktiviteter för oss vuxna också. Och det bästa, det är bara 15 min från Tuomas jobb. Inte 40 minuter till 90 minuter beroende på trafiken som nu. Alltså listan med plus är så lång! Vi är SÅ glada! :)

Nu ska vi faktiskt till IKEA och idé:a lite. Vi har varken soffa eller säng, de vi har nu hör till lägenheten. AQI (luftindexet) är 180 (vad hände med G20 blue?!) så roligt att ha ett nytt projekt och kunna fokusera på det idag! :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s