Lektimme och lunch

Bara onsdag idag och vi har redan varit på tre lektimmar den här veckan. Det är både roligt och jobbigt! Det bästa är ändå att det är roligt att se att Filippa tycker om det och att hon utvecklas. Jag glömmer emellanåt bort att hon bara är 10 månader (idag) för hon är så pigg på att lära sig och kan en massa. Vi började gå på Kates Mami&Me timmar då hon var två månader gammal och det har varit samma program på alla timmarna. Idag klappar hon med, spelar med plingeling instrumenten och rullar boll mellan mig och henne och leker kurragömma med de färgranna dukarna. Det bästa med lektimmar är också att det är så skönt att komma hem efter det. Känns som jag ”gjort” något. Blir lätt att klättra längs med väggarna om jag bara är hemma hela dagen. En dag är ok att göra det men inte flera efter varandra. Och så att gå på lunch efteråt med de mammor och pappor som är där ger så mycket. Idag var vi på lunch med Johanna och Oscar och så kom Edu dit också. Kul för det blev liksom en finlandssvensk lunch! Bästa är nog också att få tala sitt eget språk. ☺️


På måndagmorgon provade vi på en lektimme där man läser en saga och efter det blir sagan verklighet. Det var björnen som kröp igenom gräs (grönfärgade nudlar), gyttja (majsmjöl och vatten) och sand (mjöl och matolja). Så fick babyna också måla med färgrann yoghurt. Filippa var helt i sitt esse och tyckte bäst om att hälla allting över sig. Blev bad efter det. Inte kanske något vi gör varje måndag, men det var roligt att prova på. 

På tisdag tog jag metron 6 stationer västerut till vårt kommande compound. Der ligger brevid Shanghai Zoo. Det tog 15-20 minuter att promenera från metron, inte helt nära men inte för långt heller. De (Jitterbugs) ordnar en lektimme där som är öppen för alla så har liksom som plan att gå på den redan nu för att lära känna vårt nya compound och kanske lära känna någon som bor där redan innan vi flyttar dit. Så promenerade jag förbi vårt hus på vägen tillbaka till metron. Jag väntar så på att få bo där! Filippa somnade i vagnen så när jag kom fram till våra kvarter så passade jag på att äta lunch. När hon vaknade åt hon lunch och så gick vi hem. 

Senare samma eftermiddag bongade jag en Activity Walker i en av second hand chattarna och var först med att ge bud så jag fick den. Betalade via chatten och så körde Zhou oss till ett compound i Xintiandi efter den. Resten av eftermiddagen promenerade Filippa omkring med den. Vart tog min lilla baby vägen?! Hon är ju en toddler redan! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s