Vår ayi är guldvärd

Min torsdag var nog lite grå. Vi vaknade till grå luft. Var hemma hela dagen. Tuomas var i en annan stad med vår chaufför så kunde inte riktigt åka någonstans heller. Vi hade en rolig dag med redan vid tretiden märkte jag att det kröp i benen på både Filippa och mig. Varje kvart kändes milslång. Inga leksaker var roliga längre och Filippa bokstavligen klättrade på möblerna. Var ner till inomhus lekplatsen två gånger (som tur har vi en sådan!). Men vi ”klarade” det och när hon gått och sova och Tuomas kommit hem gick jag ut med Dalton en liten stund. Men det hjälpte inte riktigt heller. Kändes som jag skulle ha kunnat springa ett maraton. Så rastlös. Någon sport kändes ändå helt fel halv nio på kvällen så tog ett bad istället och började läsa på en ny bok. Det hjälpte. Jag tror att det är själva tanken om att vi inte FÅR eller KAN gå ut som gör det lite jobbigt. Det är liksom inte frivilligt vi är hemma en hel dag. Lite samma som då man är flunssig och hemma, man har kryp i benen, men måste ändå ligga stilla och vila.


Fredag började ändå mycket bättre! Vår Ayi började jobba igen! Jag lärde mig uppskatta henne ännu mera under de här sju veckorna hon var på sjukledigt. Det är helt enkelt guldvärt med hemhjälp. Jag har varit så slut och på dåligt humör på kvällarna då jag hela dagen använt varje lilla lediga stund till att dammsuga, diska, byka, städa åt katterna, stressad över att Dalton inte kommer ut. Det var dålig luft, men då hon kom på jobb och Filippa sov sin förmiddagssömn så gick jag ut med Dalton runt kvarteret. Köpte färskt bröd på vägen hem. Även om det var dålig luft var den stunden skön. 

Sedan åkte Filippa och jag med med Zhou till Grand Gateway Mall. Åt lunch på Element Fresh, köpte mera babymat i import supermarketen Olé och tittade in på Toys R Us. Kunde inte motstå att köpa med en box med Duplo Lego. Märkte i torsdags att vi behöver leksaker som man kan bygga, och vara lite mera kreativ med. 

Haha, vart kom allt pink ifrån?! Blev lite knepigt i butiken för hon ville vara i famnen, så hade henne i bärselen och shoppingkorgen på tvären i vagnen. Vår babymat vi hämtade med från Finland i slutet av juli tog slut igår. Hemma försöker vi äta egenlagad, men då vi går ut tycker jag det är mera hygieniskt här att ha med färdig på burk. Enda minuset är att de kostar 5-7 euro per burk (jmf 1-2 euro i Finland). Gulp. Importerat är så dyrt. 


Behöver jag berätta hur otroligt skönt det var att komma hem till ett städat hem när vi kom hem! Tvätten vikt och Tuomas skjortor strukna. Vårt dricksvatten och min veckoslutsmatbeställning från online supermarketen kom också passligt levererat ända fram till tamburen. Efter Filippas middag gick vi ner till lekplatsen en stund med våra nyfunna rumänska vänner Oana och Alma femton månader. De bor också här på compoundet. Ut med Dalton en sväng då Tuomas kom hem och så take away sushi till sen middag. Härlig fredag! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s