Mooncake Festival


Glad månkakedag! Det är ledigt idag, Mid-Autumn Festival eller Mooncake festival som det heter. Tuomas har ledigt idag torsdag och imorgon. Söndag är sedan jobbdag. Blev en lite lustig vecka det här. Var på olika lektimmar måndag-onsdag. Vi tittade på flyg för en minisemester söderut, men de var så dyra redan i augusti, så bestämde oss för att stanna här och åka till någon resort i Sheshan över dagen istället. Men så har två tyfoner bestämt sig för att ta riktning Shanghai, så nu har vi regn i tre dagar här istället. Temperaturen har gått ner till 21-23 grader, det ligger gula löv på trottoaren så det är faktiskt riktigt höstfiilis. Perfekt för tre hemmadagar, med extempore program. Vi har promenerat ner till kaffestället på Wukang Lu efter morgonmålet och ska skriva blogg, läsa bok och dricka kaffe medan F sover. :) 


Den här skickades runt på vårt compounds kinesiska chatt imorse. Jag tror (hoppas) det står typ en önskan om en glad månkakedag. Tuomas fick två lådor med mango från sydvästra Kina i present på jobbet igår. Vi gav den ena åt Zhou. Ska försöka se var vi skulle hitta dessa månkakor att smaka på. :) 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s