Aqua class, preschool och Qingdao

Fredag…och hotellmorgonmål i Qingdao, en liten stad mittemellan Shanghai och Peking. Vad hände liksom? :)

Det fanns en bok här på rummet med bilder från staden. Ser fint ut! Vi flög hit igår kväll (1h). Tuomas skall ha team building dag med sitt team idag och alla familjer är med. Roligt! Vi ska plocka snäckor på en strand. Why not liksom, varför krångla till det när man kan plocka snäckor tillsammans. Hur roligt är inte det! 

Flyget gick jättebra, men Filippa ville ju inte sitta still. Som tur hade jag laddat upp med olika roliga leksaker och böcker i väskan. Roligast var ändå att underhålla de två damerna som satt bakom oss. Som tur älskar de babyn här så de klappade i händera och sjöng för henne. Eller de verksr tycka om glada och tysta babyn, gråter eller skriker de tittar alla bort eller försöker visa för mig att jag ska försöka få henne tyst. Några gånger har de också försökt ta henne från min famn och visar med händerna att jag ska gunga henne fram och tillbaka. Inte så populärt. Känner mig som en igelkott som spräter ut alla taggar åt sidorna och visar tänderna som ett argt lejon. Egentligen vill de ju inte något illa, men de kommer bara lite för nära inpå min personal space…Ja men ändå, det var en bra övning inför nästa veckas 13 timmars flyg österut, hehe! :)

I måndags provade vi på babysim. Det gick jättebra. Vi dök också. Spännande! Det är en tysk flicka som ordnar det på ett compound i Xintiandi. Kostar 30 euro per gång så vi kanske inte går på det varje vecka, men nu fick jag lära mig hur vi kan öva ”simma” fram och tillbaka i egen pool. Efter timmen promenerade jag tillbaka 4 kilometer. Varit superhärligt väder hela veckan! 

I tisdags började vi i Mami&Me preschool gruppen. Alltså tänk ordet preschool, jag tänker mera lekgrupp. Det är liksom följande nivå efter Mami&Me 0-1 år. Man binder sig alltid en månad åt gången två gånger i veckan. Det gick bra, även om Filippa kanske är just på gränsen, hon vill nämligen sätta allt i munnen nu och då ännu. Temat var regn så de fick plaska med vatten, sjunga regnsånger, läsa bok om regnet som ska ”go away” och måla moln. 

Efter det åkte vi på Kates dotter Zoeys ettårskalas och därifrån hem och sova några timmar. De var alla från Taiwan, hur trevliga som helst. :)

Nu ska jag äta upp min frukt och vänta på att Filippa ska vakna. Vi var redan nere på morgonmål halv åtta men gick upp tillbaka till rummet vid åtta då Tuomas åkte på möten med sitt team. Klockan tolv kommer de efter alla familjemedlemmarna från hotellet och så ska vi åka på lunch och sedan till stranden. De sa att vi måst klä oss varmt för det är kallt på stranden. Jag tänker ”hmm”, för mätaren visar att det är 27 grader ute. 

Kram på er! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s