Tsingtao

Det lilla vi såg av Qingdao var superfint! Tänk att en stad med 6 miljoner människor kan kännas som en LITEN stad. Efter lunchen i fredags så körde vi till stranden och ritade i sanden. Företagets initialer som två team sedan skulle dekorera, fanns dock inte så mycket snäckor så de uteblev, men roligt var det ändå. Vi hade dock en liten incident med Filippa som gnuggade sand i ögonen så det blev en drama stund då folk samlades runt oss och pekade medan Filippa stortjöt och jag skrek att någon skulle springa och köpa vatten att skölja med. Sköljde och så blev det genast bättre. Blev (igen) så otroligt irriterad på deras nyfikenhet här. Sköt ert eget liksom istället för att stå där och glo och peka. Argh. Borde bara ”lära” mig att låta det vara så och inte bry mig..kulturskillnader. 


Efter det promenerade vi längs med strandbulevarden till ett café och fick smaka på deras lokala öl, Tsingtao. Ni har säkert hört talas om det. Det stavas liksom Qingdao, stadens namn stavades förr. Kvarteren vid stranden är gamla tyska kvarter, så fina. 


Så blev det middag i solnedgången ute på udden. Vid ett runt bord! Så stort! Och vilken solnedgång. Blev igen så lycklig över att se havet..! Vi såg också flera segelbåtar och fick reda på att stadens slogan är ”Sailing City”. De hade bjudit in de lokala cheferna också. Fick uppleva en ”riktig” kinesisk jobbmiddag med tal och skål efter skål efter skål. På ett sätt intressant för nu vet jag hurudant det är på Tuomas jobbresor. Innan varje skål skall glaset fyllas på och så skall det röra vid bordet och sedan tömmas (de är som tur ganska små..). Några av talen översattes men annars gick allt på kinesiska. Det hörde kanske inte riktigt till planen att de alla skulle delta i middagen, eller jag hade inte räknat med att ha med Filippa på en sådan, blev ganska högljutt. Skulle jag ha vetat skulle vi ha åkt tillbaka till hotellet tidigare. Men hon somnade snällt i vagnen vid sju och så åkte vi tillbaka till hotellet vid åtta. Maten då, ska vi säga att då vi tittade på fiskarna i akvarierna där nere innan middagen (man väljer vad som skall serveras) så såg jag en slemmig sjögurka(?) och tänkte att usch tur att vi inte behöver äta en sådan. Vet ni vad som sattes framför näsan på mig i en soppskål, ja se nedan. Tuomas åt den och sa att den inte smakade så mycket, var mest slemmig. Uj. Uj. Uj. Men det andra var nog gott. :)

På lördagmorgon checkade vi ut, åt morgonmål och körde till flygfältet. Vid två var vi hemma och vid tre var allting uppackat och så åt take away sushi medan Filippa sov. Film och tacos senare på kvällen. Dalton som varit hemma två nätter med vår ayi var glad och fick komma ut på en långpromenad han med. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s