Halloweenfest

Det var en lyckad fest. Kanske lite väl mycket Spice girls och den stilens musik men folk verkade ha hur roligt som helst. Vår barnvakt kom vid halv åtta och så gick vi dit till halv nie, hemma halv ett. Träffade en del roliga grannar, som tex berättade att det finns ett fotbollsteam som spelar på söndagar (Tuomas) och att en del mammor som bor här i Hongqiao brukar gå till ett café med lekplats som heter Little Huia på onsdagförmiddagar. Det skall Filippa och jag prova på nästa onsdag. 
Lyckades överraska mig själv igår. Tittade på Leilas recept på nätet och blev inspirerad. Hönsfärs (satt med feta och basilika), gjorde inlagd rödlök, egen chilimajonnäs och rostad batat i ugn. Istället för hamburgerbröd åt vi det på ett av bröden vi beställde i fredags från tyska bageriet Abenbrodt. De levererar färskt bröd hem på morgonen. När vi gick ner för att äta morgonmål i lördags hängde påsen med färskt bröd på ytterdörren. Nice!

Idag söndag steg vi upp som vanligt med Filippa. Kanske lite lite tröttare än vanligt, men dagen kom snabbt igång för vädret var så härligt. Solen har inte skinit på några veckor typ. Innan lunch bestämde vi oss för att promenera ner till Hongmei Lu och äta lunch på mexikanska där på foreigner’s street. Innan det hittade vi en liten fotobutik och tog nya foton till nya visumen (ska förnyas varje år) och så tittade vi in på fake market innan vi promenerade hem. De två bilderna ovan var på en man som lagade popcorn över öppen eld mitt på gatan. De doftade så gott! Vi köpte inte men istället nötter av en annan kille. 

Nu ligger vi i soffan och läser/sover med terassdörren på glänt sedan ska vi gå ut och prova på lekparken är. SÅ skönt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s