Filippa 1 år! 

Förra lördagen firade vi Filippas ettårsdag med många av våra vänner här i Shanghai. Det blev ett kombinerat Minnie Mus tårtkalas och inflyttningsfest med hot dogs. Det var superkul! Heh, och vet ni vad Tuomad och jag gjorde. Vi kom på den lustiga idén tre dagar innan att baka allting själva. Det var en superidé tills mjölet tog slut klockan halv nio på fredagkväll och vår närbutik inte hade mera. Men vi löste det med att Tuomas cyklade till en annan butik som hade mera, så vid ett på natten så var alla hot dog buns bakta. 

Vid ett följande dag kom ballongerna jag beställt från en Partybutik jag fick tips om och två timmar innan gästerna kom lagade jag klart kakan. En för mig traditionell födelsedagskaka, sockerkaksbotten varvat med hemlagad vaniljsås, grädde, osockrad äppelmos, hallonsylt från ikea och kiwi ovanpå. Och, håll i er, vi hade även lagat egen picklad rödlök och majonnäs till hotdogsen. Till de små hade vi sockerfria bananmuffins, köttbullar och knackorvar. Vi räknade att vi skulle bli 40 personer.


Organiserat kaos några timmar innan gästerna kom. Haha, pulsen var väl uppe i 300 under den sista timmen. 


På söndag sedan så hade vi en skön dag på tremis. Tuomas var och spelade fotboll på förmiddagen med compoundteamet. Fick hem en glad Tuomas efter det. Vi blir bara gladare och gladare över att vi flyttade hit. Sedan promenerade vi till Geneva på pastalunch och senare på eftermiddagen tog vi en promenad på Zoo som ligger brevid compoundet. Området är fint, en stor park, men ja, allt det andra är väl inte helt på topp. Jag vet inte varför, brist på kunskap, som människor inte respekterar djur? En kvinna slängde köttbitar åt lejonen som betedde sig som Leo och Pumba då de är hungriga. Vi sa till åt henne och då hamnade vi nästan i slagsmål med henne för hon sa att hon vet nog regler och att hon hade lov av någon seafood manager att mata dem. Så såg vi tre tjejer mata chips åt kenguruna och ta selfien med dem med en selfiesticka. Jag gick och sa till dem också och de sa OK, OK. Hmm, lite ledsamt det där, var vi de enda som bryr oss om regler.. Lite tudelat det här med djurparker överlag. 


Nu måst jag avsluta med något positivare!  En fin blombuske brevid vårt hus, Hibiscus sade någon att den heter. Blå himmel igår fredag, då Filippa och jag besökte Sverigeklubbens barnsång. En rolig klackskolampa jag bongade i en butik. Och Dalton som får springa fritt i compoundparken varje dag. :) 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s