Hem till jul!

Det har gått hela 19 veckor sedan vi var i Finland! Det har gått både snabbt och långsamt. Här emellan har vi flyttat från franska kvarteren i centrum ”ut” till Hongqiao, varit på semester i Kalifornien och så har Filippa fyllt ett år och börjat gå. Igår övade hon till och med på piruetter. Och så kan hon säga BAI BAI och vinka och peka på sin näsa och härma ordet bizi (näsa på kinesiska). Det sista beror på att vi även äntligen hittat en ayi! Ska skriva ett skillt inlägg om det. Jag är nog så glad att vi tog risken och gjorde något åt saken då vi inte riktigt trivdes i lägenheten! 


För två veckor sedan följde vi med Tuomas på hans jobbresa till Singapore och passade på att hälsa på våra amerikanska grannar från Jeddah, Jeff och Lisa. Det var konstigt, men också skönt att träffa vänner därifrån. Vi fick liksom prata lite om allt möjligt, grejer därifrån och hurudant det är att ha flyttat bort. Det blev lite som en terapihelg. Jag saknar nog mest Lisas och mina små utfärder på dagarna, på jakt efter saker vi behöver inklusive lunch. Vi hann med det i Singapore. Det som ändras sedan Jeddah är också att vi båda hade baby med. De fick sitt fjärde barn i våras. Härligt!


Förra helgen hade vi vårt andra kompispar på besök från Finland. Det blev tre väldigt intensiva, men så roliga dagar! Promenerade sammanlagt säkert 30 kilometer. Vädret visade sig från sin bästa sida på lördagen och söndagen men så blev det sakta sämre luft på söndageftermiddag och ÄNNU sämre på måndag. Liksom superdåligt, men det positiva var att det varade en dag så blev det bra igen. Konstigt det med. Alltså december ifjol var inte så här varm och det var dålig luft precis varenda dag.


Nu närmar vi oss flygfältet. Filippa och jag ska flyga på tumis. Tuomas kommer om en vecka. Är varken stressad eller nervös, efter typ 20 flygningar på ett år, varav 10 varit långflyg så börjar vi kunna det nu, heh. :) Allt gick helt bra imorse då vi skulle iväg, förutom Dalton som stal bananmuffins påsen från min väska och Filippa som badade hennes kanin Puppe i djurens vattenskål, medan jag jagade muffinspåsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s