Åka taxi

Nu har jag ett antal gånger åkt taxi här från compoundet ner till Hongmei Lu för att sköta ärenden. Övat så att Fifi stannat hemma med Filippa efter hon ätit. Tar ca 10-15 min att cykla, 30 min att gå, men med bara en timme på mig så är taxi snabbare. Kanske vi borde skaffa en skoter som alla andra har? 

Men nu kommer jag till det STORA. Jag har kommunicerat med taxichauffören på kinesiska. Från början till slut! Lite förenklat dock, säger hej, vi ska åka Hongmei Lu (här visar jag ordet korsning med händerna) Yanan Lu. Väntar med spänning på hans reaktion. Han upprepar rätt gator, jag säger ok, tack. Sagt stopp här, vänta, tack, hejdå. På tillbaka vägen Jianhe Lu/Longxi Lu. Uttalat a, x och e rätt så de förstått gatunamnet. Heja heja mig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s