Nej – ja – nej – ja

En lång historia kort. Vi har en liten trädgård i ena hörnet bakom huset brevid pation. Den har varit full med små risiga buskar och en massa löv och barr under dem. Sett att andra har gräsmatta. Blivit fundersam och kanske också lite avundsjuk. Vi vill också ha gräsmatta. 

Så vi frågade compoundets management team om vi kunde få. De sa nej med argumentet att det är för mycket träd. Jaha, inte då. Sen gick det någon vecka och så började jag titta på andras gårdar att de nog också har stora träd ovan – och gräsmatta. Så jag frågade på nytt. Nej, för mycket träd. Då skickade jag foto på en annan gård med träd och gräsmatta. Så skickade de en tjej och titta på vår gård. Förklarade hur detta gör att vi har mycket mygg då marken aldrig torkar och att det inte är barnvänligt. Frågade om inte ett av de stora träden kunde huggas ner så är problemet löst. Hon sa nej det kommer säkert inte att gå, men att hon ska komma dit pånytt med trädgårdsmästaren. 

Så kom de på nytt i förrgår och jag försökte lugnt (det är svårt!) igen förklara att gräs nog kan växa här och samma argument igen. Tjejen översätter allt jag säger till kinesiska och där på följer en lång diskussion som jag inte förstår något av. Då säger de att men då löven faller så dör gräsmattan. Ööh, nej säger jag förvånat, för man städar ju undan löven vartefter och vattnar och gödslar (gör man det?) gräsmattan. Jo men det gör de inte, de byter ut gräsmattan en gång per år då den slutat växa och torkat ut. Då hade jag nog lite svårt att hålla mina nerver i styr för så mycket vet jag att man ju nog kan ta hand om en gräsmatta…? Så då sa jag att om ni lägger gräsmatta lovar vi ta hand om den. Deal. Men de skulle ännu fråga big boss om man kunde hugga ner trädet. 

Igår kom de igen hela gänget och så gick vi igenom samma saker igen. Då sa big boss att gräsmatta är okej, men att trädet (som vi inte ens hade talat om) på huset främre sida istället ska huggas ner så kan man OCKSÅ lägga gräsmatta där. Trodde jag hörde fel men var bara tyst för det är ett ännu bättre förslag. Sedan frågade jag vad tidtabellen är och det visste de inte. Maybe 1-2 weeks. Okej. 

Idag när vi åt morgonmål tidigt så kommer plötsligt trädgårdsmästargänget iklädda regnkläder i ösregn och tar bort alla buskar från gården samt fäller trädet. Sådärbara. Ena killen klättrade upp i trädet, satte sig på en gren och började såga med motorsåg. Utan varken skyddskläder, hjälm eller handskar(!).

Tydligen är det så. Att nej inte alltid är nej. Lönar sig att fråga igen och igen. Och sedan då det blir ett ja, så fixar de det meddetsamma. 

Nu återstår bara att se när själva gräsmattan kommer. Om en vecka får vi nämligen gäster. Nästan lite komiskt det här nu i efterhand. 


Dalton gillar nog inte regn. Har går max ut och lyfter på benet och snabbt in igen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s