Hangzhou

Något vi inte gjort ”så mycket” ännu är resa runt i Kina. Vi har varit till Qingdao norrut (1,5h flyg) och ön Hainan i söder (Sanya, 3h flyg). Men vi har inte utforskat det som finns närmare Shanghai, som man lättare kan ta sig till med bil eller tåg. Googlade runt lite och bestämde oss för att, tillsammans med våra gäster, ta oss en titt på Hangzhou, som ligger 2h bil/45 min tåg från Shanghai. Fixade med chaufförer, två bilar och en guide för dagen. Tåg skulle ha varit snabbare men då vi också ska ha barnbilstolen så kändes bil ändå bättre. 


På söndag morgon bar det av och vi blev nog SÅ överraskade. Tänk att det finns ett så fint ställe så nära. En sjö, naturparker, rena gator, moderna taxin och hög mysfaktor då solen går ner bakom bergen. Dagen till ära var luftindexet under 50 så det kändes som ett helt annat land och stad. Litet kändes det också som, bor ju ”bara” 6 miljoner människor där typ. Först besökte vi Lingyan Buddhatemplet, sedan äkta kinesisk lunch (men snäppet moderna och fräshare än riktigt lokalt. Sedan besök till en pagoda med utsikt över sjön, körde längs med slingrande vägar genom en dal som kantades av teodlingar. Drack te och åt nötter på ett av 160 små tehus i en liten by, innan vi körde längs med sjön hemåt och såg solnedgången. Vi kommer definitivt att ta en weekend trip dit senare i vår.

Lite kött på tork. Förstår det bättre här än på gatan i Shanghai. 

Te gjort på lokala råvaror.

En dikt på väggen. 

Söta små tehus.


Utsikt från pagodan. 


Kan berätta att vi var ganska mätta efter lunchen. 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s