God mat! :)

Förutom att vi äter gott här i Thailand så åt vi gott då min familj var på besök i Shanghai. Det tog lite energi att försöka hålla koll på Filippas och allas tidtabeller och matrutiner och få dem att passa ihop, men tyckte det gick rätt bra ändå. :) På torsdagen var till exempel hela gänget med på Filippas lektimme och så åt vi alla lunch på Baker&Spice som hon och jag brukar. Vi var också till Tianzifang och åt lunch på Kommune och på vår gågata nära oss på tyskabageriet. På onsdagen lärde Fifi oss laga dumplings innan vi åkte till bedding market och spenderade eftermiddagen där.


Vi firade min mammas födelsedag den veckan så på fredag hade vi bokat bord på ett ställe vid The Bund som heter Hakkasan. Visade sig vara en Michelinkrog så blev lite nervös för Filippa skulle ju vara med. Men det gick hur bra som helst. De hade barnstol och så fick hon till och med eget fat och mugg. Maten var supergod! Avsmakningsmeny. Modern-asiatiskt. Och Filippa smakade på alla rätter. Portionerna var ganska stora så det var ett mätt gäng som åkte hem med taxi sedan. Kvällsutsikt. 

På lördag på riktiga dagen så hade jag beställt en kaka från Sweet Ever After och dagen innan hade vi köpt blommor från flower market. :) På dagen var en del av oss på fotmassage, gick en sväng på en basar som ordnades på compoundet och körde sedan till franska kvarteren (våra gamla kvarter) för en liten promenad där innan middagen. Det fick bli Kagen. Mamma och pappa var där senast de var här och vi tycker alla massor om den restaurangen. En Fin dag! :)


Äta med pinnar. Eftersom alla andra gör det…

För att avrunda veckan så körde vi på söndagmorgon till Park Hyatt för morgonmålsbrunch (med utsikt). Efter det en sväng till People’s park för att se på Kontaktannons-marknaden och därefter lite konst på M50. På kvällen utforskade min syster och jag Copymarknaden nära oss. Där finns en del cashmerebutiker och faktiskt ett ritigt bra mani/pedi ställe som kostar en bråkdel av de mera expatinriktade. :)


Shanghai är liksom oändlig. Svårt att greppa ibland. :) 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s