Road trip

Igår torsdag hyrde vi bil och körde runt ön. Det var jätteroligt! Kände någonslags frihet över att vi själva fick bestämma vart vi skulle, när stanna och vara ute hela dagen. Inga andra tidtabeller att hålla än Filippas mat och sömn. Hemma i Shanghai kör Zhou oss också vart vi vill, men det där att inte kunna kommunicera till 100% och stanna när man vill för att utforska något man ser vid vägen, det saknar vi. Jag måste alltid veta vart jag ska, när, och hitta adressen, skicka den till Zhou på chatten och där förklara vart vi ska, hur länge ungefär vi ska vara, vart vi ska sen och så vidare. Chatten har en översättningsfunktion så vi kan kommunicera via den. Det tar ungefär en timme för Zhou att köra till oss så då måste jag planera det också, och meddela honom så han hinner. De dagar Tuomas har bilen och måste till andra städer så har Filippa och jag inte så mycket andra möjligheter än att promenera+metro om vi ska någonstans och det är bra luft. Vi försöker att ha balans på Zhous jobbtider och berätta ungefär veckans program på söndag/måndag. Tänker liksom att han då bättre kan planera sin vecka med familjen, sömn och så vidare. Ibland känns det som att en sträcka på några kilometer av och an kunde köras med taxi, men då barnbilstolen är i Zhous bil och det är en princip vi håller fast vid. 

Tillbaka till road tripen. Vi började med en liten hike upp till ett vattenfall (ah, natur, ljudet av vatten och djur!), ett babianreservat, körde till Zoo (ingen hit så var inte där så länge), såg elefanter vid vägen. Åt lunch på en mysig restaurang vid vägen. Spenderade eftermiddagen på en strand i söder. Åt glass. Köpte ett parasoll så Filippa kunde sova sin eftermiddagssömn i skuggan i vagnen. Körde i solnedgången upp längs med västkusten. Blev lite små”skrämda” över intensiteten i det megaturistiga busy Patong beach. Och så kom vi tillbaka till lugnet och vårt hotell halv sju, passligt till bad och läggdags.

Hat Nai stranden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s