Brrr kallt! 

Att komma från +30 grader hem till ett hus som var lika kallt, om inte kallar inne än ute var sådär. Alltså vi talar kallt, typ 6 grader. Stengolven hade typ frost på sig. Om inte semestern skulle ha varit den bästa hittills, husdjuren haft en superlyckad vecka på kenneln och jag fått antibiotika för ytterligare en Kina-bakterie som hjälpte genast, så skulle gårdagen nog ha harmat lite. Men resan gick bra, flög hem under morgonnatten, åkte till flygfältet tretiden och Filippa sov sedan över 2,5h i famnen i flyget (första gången!) så det blev som en vanlig natt för henne, och så var vi hemma lagom till lunch och hade hela resten av dagen ledig. Lärde oss nog nu från tidigare gånger att man nog ska ha lite marginal där, inte bara landa med flyget kvällen innan/samma morgon, utan också hinna packa upp, sätta på tvättmaskinen och ha åtminstone en vanlig kväll innan vardagen kallar. I vårt fall också värma upp huset och tårna. Jag sov i långärmat och tre täcken inatt. :) Det gjorde jag i och för sig också i Thailand för vi måste ha a/c:n på för att Filippa inte skulle vakna till att det blev varmt på morgonnatten, och den blåste kallast vid vår säng. :)

Nu hoppas jag att vädret snart skulle bli lite varmare här. Shanghai-vinter”kylan” är kall (jag kommer från Finland så +7 är inte kallt där) men här liksom kryper den in under tröjan och man har konstant lite kallt då det är under 10 grader. 

Jag sitter brevid i yllesockor och varmaste tröjorna. :)


Här kommer ännu några bilder från sista kvällen i Phuket. Det var lite melankoli över sista dagen som vanligt (man vänjer sig nog aldrig vid det..inte heller att hemdestination är hitåt och inte Helsingfors). Det är liksom konstigt. Finns så många ”hemma”. Men det är ju också en bra sak. :) 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s