Ayi utmaningar

Vi har haft det lite challening med vår ayi. Första två månaderna gick bra men sedan visade sig en liten latsida kanske och vissa för mig ganska självklara saker uteblev. Att nu försöka hitta en balans mellan att hon har fria händer att organisera hur hon städar/fixar och att jag berättar för henne när och hur och i vilken ordning hon skall göra det. Vi var lite för ”snälla” i början tror jag, sedan när jag märkte att Filippa och jag inte kunde vara som vanligt på förmiddagarna, att vi måste hålla oss undan för hon hade så mycket på hälft och det tog lång tid och det helt enkelt inte gick ihop med våra rutiner, började jag följa med vad och hur hon gjorde och började säga till. Då tog hon på näsan och ville att vi skulle hitta en annan ayi. Jag sa att det vill vi inte för hon är duktig, det fungerar bra med Filippa och att vi bara måst hitta ett flow som fungerar. Liksom ett pussel. Vissa grejer måste bli gjorda, då kan de andra vänta till följande dag. Vi behöver heller inte byka varje dag. Så tog hon på näsan av att jag började städa undan morgonmålet innan hon kom på morgonen och jag insåg att jag ”inkräktade” på hennes område. Så måste förklara att det tar så lite tid för mig att göra det genast, att jag tycker om det och då Tuomas är hemma på morgonen gör jag det gärna. Jag hoppas hon förstår nu. Vi kom fram till att när hon kommer på jobb tar hon genast ut Dalton 20 minuter, medan Filippa och jag leker. Så kommer hon tillbaka och ser efter Filippa medan jag har min sport-timme. Idag var jag till gymet 30 minuter, så dusch och då det var dags för Filippa att sova, lade jag henne och då har jag ännu ca en timme tid innan lunch. Vi kom fram till att det då är bäst att Fifi fixar i nedre våningen alternativt lagar lunch i fortsättningen vissa dagar. Så vaknar Filippa och då äter hon och jag och då fixar Fifi i övrevåningen eller med andra små to do:n. Så slutar hon arbetsdagen hos oss vid tolv och innan det tar hon ut Dalton ännu en gång ifall luften är dålig så Filippa och jag inte kan gå ut. 


Om vi nu får det här att fungera betyder det att jag har lite mera egentid 1-2 timmar på förmiddagen och så 1-2 på eftermiddagen då Filippa sover och vi är hemma. Vi organiserade om så att Filippa fick gästrummet som ett stort lekrum och hennes lilla rum blev kombinerat gäst/office/gym. Tycker det blev ganska bra och mysigt såhär. Så nu är det stora frågan den att vad jag skall göra med sll denna nya egentid, förutom att skriva detta. Spännande! :) Eller idag måste jag beställa veckans mat från online-supermarketen och det lär ta resten av min timme, hehe. :) 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s