Hej!


Måste bryta bloggtystnaden såhär. :)

 Känns som/det är en evighet sedan jag skrev. Ribban för att skriva växer för varje dag jag inte skriver. Men så svårt är det ju inte! Ibland står tiden helt still här i vår expatbubbla, och ibland rasar tiden iväg så jag inte hinner med! 
Vad har hänt? Vi lyckades inte lösa våra ayi utmaningar, vi försökte och försökte men då jag började uppleva det som att jag inte bara måste ha koll på vad Filippa gör utan också vad hon gör/inte gör varje fömiddag så fick jag nog, det här är mitt hus och jag ska inte behöva tassa på tår kring henne varje dag, så vi sade upp henne. DET är nog så svårt! Så nu är jag inne i en ”vi klarar oss bra utan ayi-period”. :) 

Det andra som hänt är att jag träffat en massa mammor med toddlers som bor här i området! Och med en massa menar jag 20-tals!! Var har de gömt sig innan?! ShanghaiMamas kaffeträffen på onsdagar  på Little Huia restaurangen, som jag var till i november (ingen där), har nu haft 10-15 mammor med barn per gång! Åh så roligt! Och så har vi grundat en egen playdate-chatgrupp och har redan ordnat 4 playdates för under 3 åringar hemma hos varandra. Som jag har väntat på något sådant här! Vilken energiboost sällskap ger! Och efter dessa lekträffar så har Filippa sovit 3 timmars dagssömn. 

Det gör hon också just nu. Jag har börjat en livsstilscoach kurs, just nu är jag supermotiverad att göra på den där jag hinner (dagssömn och kvällar nu då vi inte har dagis eller ayi). Tog beslutet om den och anmälde mig till den då jag tänkte att vi har en ayi som hjälper med Filippa någon timme alltid på förmiddagen, men så blev jag tigermamma på grund av olika små händelser och jag kände att jag inte litade på vår ayi mera. Men jag ska nog klara det ändå. Som sagt vi har bra ”flow” just nu. Så nu ska jag läsa om proteiner! Vi hörs! :) 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s