Sandstorm!

Så har vi en gäst igen! Roligt! Men också intensivt. :)


Tuomas syster är här sedan i tisdags och åker hem imorgon söndag. Vi har gjort lite allt möjligt, turistat i stan och Yuyan Garden, samt promenerat omkring i French och ätit lunch på Baker’s. Lite blandat lektimme och vardag med att gå på fake market och sy upp klänning där. Och såklart Flower Market. Det har varit ganska regnigt och mulet men sådär försommar varmt. Igår åt vi middag på italienska Mercato nere vid The Bund och såg Shanghais skyline när det blev mörkt.


(Tuomas syster har tagit fotot).

Just nu är det lördag morgon och vi sitter i bilen en timme påväg till…Disneyland! De var enkelt att stiga upp 6 imorse då vi har sådant program idag. Filippas och min första gång i Disneyland! :) 
I förrgår drog en sandstorm från Mongoliet över norra delarna av Kina och ryktet heter nu att den är påväg hitåt idag så vi får se hur dagen blir. Om det blir sandig luft så åker vi hem igen. Just nu är luften bra. Wechatgrupperna har diskuterat sandstormen flitigt, inhiberat olika program för idag och uppmanar varandra att vara försiktiga och hållas inomhus. Stänga av A/C:na och sätta luftrenarna på full effekt. Får dejavu från Saudina, där det hörde till vardagen att det blåste sand runt omkring då och då…och där hade vi inte ens någon luftrenare i huset.

https://www.thatsmags.com/shanghai/post/18793/sandstorm-hitting-shanghai-tonight

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s