Sommar! 


Det är sommar i Shanghai! Härligt +30 väder och så har det varit ok luft också! Jag är återigen så glad och tacksam för att vi valde att flytta från lägenheten downtown till ”landet” och bo i hus! Haha, landet och landet, men det är nog ganska chill och laid back känsla här bland villacompounden. Alla känner alla och nere på Hongmei Lu gatan finns allt vi behöver i restaurang och butikväg, lite som en by med sin centrumgata, men i lite större mått. Egen liten trädgård med grill och compoundets pool är jag också glad över att vi har. Och alla trevliga grannar och mammagruppen. Med mammorna har vi varit på kaffe, lunch och spenderat förmiddagar på zoo (det är en superfin stor park). På måndagar har Filippa balett, tisdagar Jitterbugs lektimme och ibland på fredagar pre-schooltimmen vi började gå på redan då vi bodde downtown. Afrikanska Kat har lekt med Filippa lite mera de senaste veckorna nu och då 2-3 timmar så jag har kunnat träna och ha lite egentid och så har en grannes pojke varit barnvakt några fredagskvällar så Tuomas och jag varit ute och äta. Allt det här är jätteviktigt tycker jag, att sköta om sig själv, oss och vår vardag! :) 


Hela ayigrejen ligger just nu och väntar lite, jag har bara inte orkat leta efter och intervjua några nu. Kat kan hjälpa oss ganska mycket, men hennes timtaxa är tre gånger högre än en ayis så i långa loppet måste vi lösa det. Men jag hör bara mera och mera historier om hur de försöker få pengar genom olika tricks och med att jobba så lite som möjligt, så det hjälper ju inte heller och jag är hellre utan hjälp än att deal med eventuella sådana problem. I lekparken ser jag varje dag ayis som sitter med sin telefon och inte alls tittar på barnen de tar hand om. Kat berättade att hon sett en ayi lägga en leksak framför barnet, tog ett foto (säkert för att skicka åt mamman) och sedan lämnade hon barnet där och sitta, tog bort leksaken och gick själv och satte sig på bänken för att fortsätta peta på sin telefon. Sådana här historier gör att jag är helt för skeptisk till det hela just nu. Mammatigern i mig säger att vi ska ha is i magen. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s