Korea Town

Det ser lite ut som att (fingers crossed) saker och ting börjar ordna sig. Vi har hittat en ayi som känns just precis så rätt som det ska kännas. Hon tycker om hundar, katter, är lugn, talar bra engelska och då vi pratade kändes det som att det flöt bra på. Hon jobbar dock ännu hos en familj som är på flyttandes bort härifrån i augusti/september, så lite oklart om tidtabellen ännu. Jag ska tala med den familjen imorgon och se om vi kunde komma fram till en lösning. Kanske ayi kunde börja hos oss redan nu några timmar här och där innan de flyttar. Jag är så otroligt trött på allt som har med ayin att göra så vill bara nu att hon ska börja så vi får lite rutin och balans i vår vardag. Jag vet att jag klarar mig själv, men dagar som den här veckan då Tuomas varit borta från 7-21, korta nätter, det spöregnat flera dagar, luften varit skit så jag inte kunnat ta ut Dalton och Filippa samtidigt vilket resulterat i att Dalton sedan senare kissat på mattan (argh!), maten bränts vid och Filippas tänder gjort ont så har jag nu accepterat tanken att vi gärna tar emot lite vardagshjälp. :) 

Igår var Filippa och jag till Kate’s pre-school timme och sedan var också Kat hos oss några timmar på eftermiddagen och så barnvaktade vår grannes pojke på kvällen. Rolig fredag! 


Då Filippa somnar och Jared kommit över så bestämde vi oss för att denna fredagsdate explore ett område som kallas för Korea Town. Det är några kvarter som är kantade av japanska och koreanska butiker och restauranger ca 3 km söder från oss. Vi hoppade på cyklarna och cyklade dit. Det var kring 30 grader och superfuktigt. Stunder som den kommer jag liksom ”ihåg” att just det vi bor ju utomlands. Härligt! :) Vi letade reda på ett ställe som nämnts i Timeout Shanghai tidningen och kände oss nog lite wild and crazy. Eller jag kände mig. Maten var okej, beställde in lite olika grejer att sätta på grillen och huhh det blev hett med den på plus fukten plus värmen. Jag är inte speciellt förtjust i kött här just nu så grillade mest grönsaker, nudlar och seafood. Vid tio var vi hemma igen, på soffan och såg några avsnitt av en serie. Härligt med helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s