Lugn bara lugn…

Här kommer ett exempel på mina vardagsutmaningar och varför allt tar så himla lång tid här emellanåt. Enkla saker blir så invecklade. Och varför jag i långa loppet har lite svårt att hålla mig lugn i vissa situationer, då jag inte blir förstådd.

Jag städade och tvättade av pation imorse och märkte att sinken inte drog vatten för det var täppt av barr. Funderade på hur jag skulle förklara det på en enkel engelska för killen i klubbhusreceptionen och kom fram till att det bara skulle höja på min puls då han inte förstår. Mitt nya motto är att försöka hålla mig lugn. Lugn bara lugn i alla situationer här. Så jag tog ett foto på det jag ville förklara och tog Dalton på en promenad till klubbhuset. Visade bilden för dem där och de sa att yes, de ska skicka någon för att fixa det. Kände mig riktigt duktig då jag gick hem igen. 


En halvtimme senare hör jag hur någon ropar Wei, hello utanför och jag går ut. Där står en dam med en sopborste och en hink och pekar på vår trappa och jag antar att hon menar att hon ska sopa. Jag visar med händerna att jag inte förstår och säger  ”no, no”. Så tar hon sin telefon och ringer någonstans, räcker telefonen åt mig och så får jag tala med head of housekeeping department. Jag förklarar lugnt att det är sinken på gården som är täppt och hon säger Oh, will send engineer. Bra, tack! 

Då jag går in igen ringer vår hemtelefon (ja, vi har en sådan) och det är killen från receptionen som vill fråga om det alltså är sinken på bakgården som skall tvättas. Jag säger att ja, det är barr i rören. Oh, so no cleaning? DÅ känner jag att jag inte kan vara lugn något mera utan biter ihop tänderna och säger bara att ”barr i rören kan ni fixa det, tack”. Tydligen har kanske kommunikationen brutit från första då jag använt ordet ”to clean” från första början. Det är olika personer som sköter städning och rensning av rör. Jag vet inte, det känns bara som att det är lite väl invecklat ibland. 

Får se hur det går. Jag skulle så villa kunna kinesiska, det skulle ju kog underlätta en del. Nu ska jag äta en smörgås och sedan åka efter Filippa. :) 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s