Lördagstradition

Vår nya tradition att ta oss ut och bort från compoundet på lördagar har gjort gott. Det är så lätt att bara bli där på compoundet och ”bara vara hemma”.


Förra lördagen åkte vi till Xintiandi för pizzalunch på Wolfgang&Puck och så promenerade vi över 6km norrut över Huaihai (tittade in på Children’s market som säljer kläder och leksaker i mängder och hittade en regnjacka åt Filippa), genom People’s Park, västerut längs med Nanjing Xi Lu med alla de stora shoppingvaruhusen. Det var sådär lagom varmt, blå himmel och en riktig tycka-riktigt-bra-om-Shanghai-dag. När Filippa sov en stund så drack vi kaffe på Baker&Spice och läste bok. Så åkte vi hem och grillade till middag.


Igår så åkte vi genast efter morgonmålet till Akvariet i Lujiazui (där alla högsta skyskraporna och radiotornet ligger). Det var ett riktigt barnvänligt akvarie, tog oss en timme att gå igenom och de har världens längsta tunnel, 155m. Jag tyckte det var lite högljutt (lördag) och nästan ingen tog hänsyn till varandra utan armbågade sig fram för att titta på de fina fiskarna. Så promenerade vi till Super Brand Mall och åt asiatiskt på Din Tai Fung. På eftermiddagen hängde vi ute med grannarna. Rolig lördag!


Nu ska det regna i fyra dagar. Blir en myssöndag hemma. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s