Yuyuan Garden och Xintiandi

På tisdag åkte Tuomad på jobb vid sju och Filippa och jag blev hemma med mina föräldrar. Vädret såg ut att bli fint så vi bad Zhou köra oss till Yuyan Garden i gamla staden. Det var en halvbra idé för det var sååååå mycket människor där. Säkert för att det varit en tredagarsledighet (måndag, andra maj, var helgdag) och folk ännu hade ledigt. Det kostade 40rmb per man att besöka trädgården och efter det gick vi till Shanghai Temple of the City God. Där tände vi en rökelsesticka man fick vid porten till templet.

Vi tog metron hem (tur att vi var tre stycken för det fanns inte hiss på alla stationer så vi fick bära Filippas vagn upp och ner flera gånger) och stannade på vägen i den lite modernare stadsdelen Xintiandi och åt lunch på en thairestaurang där.

På vägen från vår närmaste metrostation vid Shanghai Library så går man förbi glasskiosken som alltid har en minst 300 meter lång kö. Men den var inte alls så lång vi tretiden! Haha så vi ställde oss i kön 20 minuter och fick varsin glass. Blev myggbitna men det var nog lite värt det, glassen var god. Jag åt en salted caramel, mamma en tarte tatin och pappa salted caramel och raspberry sorbet&balsamic vinegar. Vet ändå inte om jag skulle köa flera timmar för den. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s