Några utmaningar

Den senaste veckan har jag löst några problem. Eller inte problem, tycker inte om det ordet. Utmaningar. En är Daltons längre promenad på eftermiddagen. Det är alltid en gissningslek med den här luftkvaliteten. Blir det bättre längs med dagen eller är det bra, men så plötsligt vid fyratiden då jag tänkt gå ut slår det om och så går vi inte heller ut. Vår ayi Lynn har varit jättebra och så tänkte jag att om hon börjar ta ut Dalton just innan hon går vid ett de tre dagar hon är här så minskar jag min egen ”stress” på eftermiddagen. Om det då blir sämre väder så klarar han sig bra tills Tuomas kommer hem senast vid sju och då kan ena ta ut honom och andra natta Filippa. Vi övade med Lynn några gånger och nu går det också jättebra.
Min andra utmaning är att få röra på sig. Jag längtar så otroligt mycket efter att få springa i sommar hemma. Svettas och känna hur kroppen mår bra, i ren luft. Men jag kan ju inte sitta här i veckor och månader och tycka synd om mig själv då luften är dålig och promenader inte blir av och konditionen åtminstone inte blir bättre av att sitta hemma på mattan. Så jag har börjat göra pilates på morgonen. Provade på skoj en morgon och tyckte helt massor om det! Det finns en passlig lucka mellan Filippas morgonmjölk klockan 7 och morgonmålet klockan 8. Alternativt då hon sover sin morgonnap mellan 9-10. Perfekt. Under den här månaden har morgnarna blivit roliga och jag har mycker mera energi nu också. Det andra som jag nästan är ännu mera stolt över, är att jag förra veckan bestämde mig för att börja öva inför springandet i sommar. Det var då jag gick uppför ett par trappor och blev helt mega andfådd som jag insåg att men hej blir ju lite jobbigt springande i sommar om jag inte börjat höja pulsen lite oftare. Så nu har jag cyklat på cykeln hemma! Vi köpte cykeln av Merja och Timo i Jeddah för ett år sedsn med idén att då det är för hett ute kan vi cykla hemma istället för att springa ellet svettas ihjäl under promenaden till gymet.

Istället för att köra ett en timmes pass direkt har jag börjat med 5, 10, 15 minuters pass. Finns en massa spinningvideon på youtube som motiverar. Bra musik och någon som ropar heja heja. Första 5 minutrarna var de jobbigaste men sen kände jag mig som värsta vinnaren efter det. Hah, Johanna-cykeln 1-0! Bara efter en vecka så känner jag mig nu mycket gladare och har mera energi. Sömnen har också blivit bättre och det gör inte så mycket just nu att det är skitväder (ursäkta) ute. Jee jee. De dagar vår ayi Lynn är här så har hon lekt med Filippa på mattan under tiden jag har cyklat och sedan duschat. Hur kom jag inte på det här tidigare?! Allt har helt klart sin tid. :) 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s