Pelikan

Ska vi säga såhär. Det finns två sidor av Shanghai. Den ena är att vara hemma för det mesta med sin baby, att delta i olika mami&me timmar, och gå på kaffe med andra mammor. Den andra är att sitta i taxin en fredagkväll på tumis med sin man, påväg ut och äta. Hela staden har vaknat upp till liv igen, skyskraporna är höga och upplysta och bilarna tutar. Helt som i New York. Det var första gången vi gjorde det med Tuomas i fredags. Haha, jag tyckte det var sååå spännande. Fick sådana Wow tankar, tänk att vi bor i en storstad! Vi har bott här i ett halvt år nu och det var första gången jag åkte taxi på kvällen och fick se hur det ”ser ut” då. 


Patience kom över för att barnvakta sextiden. Först lekte Filippa och hon och så badade Tuomas henne och lade henne och sova. Då hon somnat vid sju tog vi alltså taxi till en nyöppnad restaurang (hur coola är inte vi) som heter Pelikan. Det är en dansk som har den och temat är Nordic dining. Stället i sig var jättesnyggt men maten var sådär. Vet ni när man försöker lite för mycket och då blir det bara konstigt. Rätterna var minismå och dyra. Funderade på att gå via en korvkiosk på vägen hem om det skulle ha funnits en.


Godaste var grönsaker man skulle dippa i en dippmousse som smakade finsk sommar.


Men det var jätteroligt att vara ute på tumanhand, tacksam för det. Vi bestämde oss för att promenera hem efter middagen, det var en skön kväll efter att det regnat hela dagen! 


Jingan templet var fint upplyst! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s