Flyttlasset!

Alltså jag har behövt två hela dagar för att lugna ner mig efter torsdagen. 

Såhär tänkte jag att dagen skulle gå: flyttlasset kommer på morgonen, allt är färdigt hemma, vi har funderat vad som ska till vilka rum och jag visar flyttgubbarna vart varje låda ska. Sedan packar de upp lådan där och för skräpet bort. Tuomas är ledig från jobbet hela dagen så att vi kan börja organisera sakerna.

Hur det gick?

Flyttlasset kommer en timme för sent (ingen surprise där). Just då de börjar hämta upp lådorna så ringer agenten som hjälper oss med alla visum och boendelovprocesser, och säger att en av hans medarbetare kommer att komma efter mig för att jag måste till polisen på förhör nu genast (what?!?!). Jag blev arg som ett bi, inte för förhörets skull utan för att gubbarna samtidigt kom in med lådor med sådan fart att vi inte hann säga vart de skulle och Tuomas satt i ett telefonmöte så han kunde inte hjälpa just då. Jag tyckte nästan lite synd om agenten de skickat , en tjugoårig flicka och hennes första jobbdag. Hon lärde sig nog under de tre timmarna allt möjligt nyttigt, som till exempel att det behövs mera än tio minuter för en barnfamilj att bli klara för avfärd och att man nog ska ha babyskydd i bilen och inte ha babyn i famnen…

Polisförhöret var över på några timmar. Killen som förhörde slurplade högljutt i sig nudlar med nudelskålen framför sig och datorn då han skrev mina papper. Orsaken till förhöret var att agenten inte berättat för oss om ett tillfälligt boendelov som borde sökas inom 72 timmar från då Filippa och jag anlände till Shanghai. Vi var alltså över en vecka ”sena”. Tuomas har redan boendelov och Filippa och jag ska ansöka om vårt nu. Jag sa förlåt och att vi inte visste om det. Skrev på några papper och så åkte vi taxi hem igen. 

   
    
   
Hemma möttes jag av den här synen. Tänkte börja gråta. Allt var ett enda kaos. Jag var ju färdigt på mitt allra sämsta humör och sååå trött så det gjorde inte saken bättre. Jag vet inte i vilken ända de har lyckats rådda till våra saker. Här eller där. Jag gjorde ju ett sånt jobb i Jeddah med att organisera alla saker så att tex dekorationerna var på ett ställe, handdukar på ett osv. Så att de enkelt kunde packa allt i samma låda. Men kanske de inte sedan gjort det?? Nu var allt bara en enda röra. Handdukar var slängda i soffan tillsammans med filippas kläder och lite kökssaker. Lakanen och kuddar fanns litw här och där och Filippas skor hittade jag ena paret med hårfönen och den andra på golvet i köket. Tuomas hade som tur lyckats styra de flesta lådor med kökssaker till köket där emellan sina möten. 

  
Vi hade också lyckats smuggla in en kackerlacka till Kina. Usch usch usch. En tavla hade också gått sönder, samt två glas och en mysliskål. Pianots ena fot är också sönder så det är det ”största”, blir ett eget projekt att fixa det. Men överlag var allt i ganska bra skick med tanke på att de varit inlåsta i en container i ett halvt år. 

Jag älskar att organisera. Det är så jäkla roligt att hitta på lösningar som fungerar och samtidigt skapa ordning. Lite som mindfullness för mig faktiskt, fast det kan låta lustigt. Vi har kommit jättelångt på två dagar och det kommer bli så fint så! Love it! :)

  
Den gula spegeln på väggen fanns här och ska bort. Gult är inte riktigt vår färg. :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s