Första veckan i nya huset

Det har varit en jätterolig vecka. Början av veckan fixade vi färdigt i huset och nu mot slutet av veckan känns det som vi skulle ha bott här mycket längre än bara en vecka. Bra tecken det. Saknar inte lägenheten på 17nde våningen alls. Jag var dit och tittade om vi fått post i torsdags efter Filippas lektimme och bara synen av chaufförerna som stod på trappan och rökte och den unkna lukten av gammal alkohol då man gick förbi vakten i aulan fick mig typ att vända om och åka tillbaka. Nånej, överdrev kanske lite, men ändå inte. :) Det jag saknar är caféerna och bagerierna som låg så nära, men då jag tog metron dit i tisdags och bilen i torsdags och åt lunch på Baker&Spice med gänget från lektimmen så kändes det precis som ”vanligt”. Inte bor vi alls långt borta. Det är också så skönt att komma tillbaka hit till compoundbubblan efter att ha varit ute och äventyrat i storstaden. 


Då jag promenerade ner till metrostationen som ligger precis brevid Shanghai Zoo (tog ca 10-15 min att gå dit) så gick jag längs med den här. Lite som i Åbo, min hemstad. :)


Så har också Lynn varit här två hela och en halv dag. Ville prova lite hurudant det är att ha en ayi en hel dag. Det gick helt okej, skönt med sällskap och så var hon med Filippa några timmar så jag kunde SPRINGA! Sprang (skuttade av glädje) två varv runt compoundet. Jag är så duktig! Duschade, gick igenom min mail och lagade lunch. På eftermiddagen städade hon och jag började med middagen och så gick hon vid fem då Tuomas kom hem. Tänk att han har kunnat komma hem så tidigt nu, då det bara tar 10 min till jobbet och inte en timme i rusningstrafiken på Yanan motorvägen som löper genom/ovanför centrum och som man inte kan undvika om man ska hemåt åt det hållet. Summasumarum, jag tror en deltids-ayi är vad vi behöver. Jag tror inte det räcker med jobb för fem hela dagar hos oss. Har redan fått två rekommendationer och ska kontakta dem. Men mera om det sedan. Skall träffa en ayi agent också en andra gång ikväll.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s